Bild på författaren.

Jean Shinoda Bolen

Författare till Gudinnorna inom oss

34+ verk 3,494 medlemmar 36 recensioner 1 favoritmärkta

Om författaren

Jean Shinoda Bolen, MD, is a psychiastrist, a Jungian analyst, and an internationally known author and speaker. Her books include Goddesses in Everywoman, Goddesses in Older Women, and many others. She is a distinguished life fellow of the American Psychiatric Association and was a clinical visa mer professor of psychiatry at the University of California at San Francisco. She lives in Marin County, California. visa färre
Foto taget av: From www.jeanbolen.com

Verk av Jean Shinoda Bolen

Gudinnorna inom oss (1984) 1,248 exemplar, 15 recensioner
Gudarna inom oss (1989) 474 exemplar, 6 recensioner
The Tao of Psychology: Synchronicity and Self (1979) 265 exemplar, 2 recensioner

Associerade verk

Taggad

Allmänna fakta

Medlemmar

Recensioner

Përse disa femra e konsiderojnë jashtëzakonisht të rëndësishme martesën dhe fëmijët, ndërsa të tjera vënë si prioritetin e tyre pavarësinë dhe arritjen e objektivave të tyre profesionalë? Përse nën disa rrethana një femër mund të jetë ekstroverte, profesioniste logjike që u jep rëndësi të madhe detajeve, ndërsa nën rrethana të tjera shndërrohet në një nikoqire introverte?
Sa më e ndërlikuar të jetë një femër, aq më e mundshme është të jenë aktivizuar brenda saj karakteristika të shumë perëndeshave. Kjo femër, ftohet të vendosë se arketipin e cilës perëndeshë do të kultivojë dhe cilin do të kufizojë, në mënyrë që të zhvillohet personaliteti i saj.
Libri që mbani në duart tuaja do t'iu ndihmojë që ta arrini këtë. Mitet janë histori shumë tërheqëse që bëhen akoma edhe më interesante kur perceptojmë se si mund të zbulojmë të vërteta më të thella mbi veten tonë dhe njerëzit përreth.
… (mer)
 
Flaggad
BibliotekaFeniks | 1 annan recension | Feb 5, 2024 |
mm..meh. This is the kind of book that might have been meaningful to me about 20 years ago but now it's just not resonating with me.
 
Flaggad
Kim.Sasso | 2 andra recensioner | Aug 27, 2023 |
Përse disa femra e konsiderojnë jashtëzakonisht të rëndësishme martesën dhe fëmijët, ndërsa të tjera vënë si prioritetin e tyre pavarësinë dhe arritjen e objektivave të tyre profesionalë? Përse nën disa rrethana një femër mund të jetë ekstroverte, profesioniste logjike që u jep rëndësi të madhe detajeve, ndërsa nën rrethana të tjera shndërrohet në një nikoqire introverte?
Sa më e ndërlikuar të jetë një femër, aq më e mundshme është të jenë aktivizuar brenda saj karakteristika të shumë perëndeshave. Kjo femër, ftohet të vendosë se arketipin e cilës perëndeshë do të kultivojë dhe cilin do të kufizojë, në mënyrë që të zhvillohet personaliteti i saj.
Libri që mbani në duart tuaja do t'iu ndihmojë që ta arrini këtë. Mitet janë histori shumë tërheqëse që bëhen akoma edhe më interesante kur perceptojmë se si mund të zbulojmë të vërteta më të thella mbi veten tonë dhe njerëzit përreth.
… (mer)
 
Flaggad
BibliotekaFeniks | 1 annan recension | Apr 27, 2023 |
I actually wasn't sure I would like this book when I first started it but once I was into it, I did really enjoy it. It was interesting reading about the different mythical goddesses and their strengths. It was actually inspiring to think about how they are in all of us to some extent. It wasn't a quick read but it was an interesting one. I definitely could relate to some of the ideas about the power of women after fifty. I am embracing my third stage of life and am going to live it to the fullest.… (mer)
 
Flaggad
KyleneJones | 1 annan recension | Apr 25, 2022 |

Priser

Du skulle kanske också gilla

Associerade författare

Statistik

Verk
34
Även av
3
Medlemmar
3,494
Popularitet
#7,278
Betyg
½ 3.7
Recensioner
36
ISBN
137
Språk
12
Favoritmärkt
1

Tabeller & diagram