Opruimen?

DiskuteraNederlandstalige lezers

Bara medlemmar i LibraryThing kan skriva.

Opruimen?

Denna diskussion är för närvarande "vilande"—det sista inlägget är mer än 90 dagar gammalt. Du kan återstarta det genom att svara på inlägget.

1harmen
Redigerat: mar 14, 2011, 10:39 am

Hey,
iemand suggesties om gelezen/oude boeken een goed nieuw tehuis te geven (lenteschoonmaak, zeg maar)?

dit zijn opties die ik weet:
* bookmooch (ea) kan, maar dat kost me verzendkosten terwijl ik mometeel geen interesse heb in ruilen, maar meer in weggeven.
* via bol.com verkopen voor een lage prijs kan (enige is dat je een printer nodig hebt), dan kan ik de verzendkosten eruit halen. Geen idee hoe dat loopt.
* Een paar dozen aan een commerciele boekenverkoper overhandigen en zien wat ik er voor krijg?

Gaat om boeken met '116/1,139 Median/mean book obscurity' volgens alwetende librarything :)

2Steven_VI
mar 14, 2011, 5:20 pm

Als ze nog in redelijk goede staat zijn, nemen openbare bibliotheken soms geschonken boeken op in de collectie. Dan kan je er weer andere mensen een plezier mee doen. Maar bibliotheken hebben natuurlijk niet oneindig veel plaats om obscure dingen te stockeren, dus ze doen het niet altijd.

3wester
mar 15, 2011, 4:08 am

Als je voornamelijk van ze af wil, zoek dan op Marktplaats - er zijn altijd verkopers die graag gratis boeken komen afhalen.
Als het boeken zijn waarvan je toch wil weten hoe het met ze gaat, kan je ze bookcrossen en achterlaten op een van de speciale plekjes die daarvoor zijn.

4henkl
mar 15, 2011, 4:35 am

Je kan ze ook in dozen buiten zetten met een bordje erbij: Gratis boeken. Neem mee wat van je gading is.
Heeft alleen zin op plekken waar behoorlijk wat mensen voorbijkomen.

5Ennas
mar 17, 2011, 6:21 am

Ik heb een tijdje geleden twee dozen boeken verkocht aan een man met een fantasykraampje op de plaatselijke boekenmarkt. 's Ochtends gevraagd of hij belangstelling had en 's middags de boeken gebracht. We waren allebei blij: hij had een hoop "nieuwe" boeken voor een prikkie en ik had ruimte in mijn kast èn een aardig zakcentje. :-)

6harmen
mar 18, 2011, 9:32 am

De bookmooch gaat aardig, hoewel het absoluut de duurste manier is om ze weg te doen :)
Maar het is een leuke manier om de wat minder gangbare non-fictie een goed thuis te geven.

7Baukis
mar 30, 2011, 5:42 pm

En..bookcrossing, best een leuk idee!
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bookcrossing

8mene
apr 13, 2011, 5:43 pm

Wat doen jullie met oude computerboeken?
Ik heb oude computerboeken (nou ja, sommige niet eens zo oud - datastructuren verouderen niet! o.a. dit boek Introduction to Algorithms maar dan 2e editie) die de Slegte niet wil omdat er al een nieuwe editie van uit is (en bij de studievereniging verkopen werkt ook niet omdat ze op de universiteit al de nieuwe versie gebruiken).
Normaal zet ik boeken die ik niet meer wil op Bookmooch, maar de computerboeken zijn een beetje zwaar om te versturen. Als ze te zwaar zijn breng ik ze naar de Slegte maar die willen ook niet alle boeken... Als laatste oplossing zet ik ze op gratisoptehalen.nl .

Ik heb ook een keer een hele koffer vol boeken (oud, van opa, hij wou ze niet meer en ik vond ze ook niet interessant) aangeboden op gratisoptehalen.nl . Ze waren opgehaald door iemand die aan Bookcrossing deed! Dat vind ik wel leuk :)

9Nicole_VanK
apr 14, 2011, 6:30 am

> 8: Je zou ook kunnen proberen ze via ebay of marktplaats te verkopen. Soms zijn er mensen die juist op zoek zijn naar die oudere versies - bijvoorbeeld omdat die nog bij hun wat oudere programma's / hardware passen.

10TessaSlingerland
apr 14, 2011, 9:46 am

Ik ruil mijn boeken via www.ruilboek.nl Daar kan je boeken aanbieden, maar ook 'kopen'. Het enige wat het je kost zijn de verzendkosten. Voor ieder boek wat je plaatst krijg je een punt. En van die punten kun je dan zelf weer boeken 'kopen'. Op die manier blijft het een beetje eerlijk verdeeld qua kosten. (De eerste paar punten krijg je gratis trouwens). Een leuke, goedkope manier om je eigen boeken een tweede huis te geven, en zelf ook weer eens wat nieuws te lezen.

11mene
jul 8, 2011, 3:40 am

Voordat ik een stapel boeken naar de Slegte ga brengen / op Marktplaats ga zetten, dacht ik dat het misschien wel aardig was om de leden van deze groep te vragen of jullie misschien interesse hebben in één of meerdere van mijn boeken :)
Lijstje, gesorteerd op onderwerp (Engels, Frans, Duits, psychologie/psychiatrie, filosofie, sociologie, politiek, geschiedenis, ouderenzorg, literatuur, wetenschap, woordenboeken, studieboeken (informatica), informatieboekjes, biografie/waargebeurd, Nederlandse kinderboeken):
http://moonplanet.livejournal.com/204289.html

12KarinVisser
maj 14, 2012, 1:56 pm

je kunt ook iedereen die bij je op visite komt 'verplicht' een boek uit een kast die je hiervoor ingericht hebt (in de gang) laten meenemen, weet je zeker dat ze goed terecht komen.....

13mene
maj 14, 2012, 4:03 pm

Ik heb nu inderdaad 1 hokje van mijn Expedit-boekenkast vol liggen met "boeken voor andere mensen", ik vraag iedereen die op bezoek komt of ze interesse hebben in een paar boeken :) Het werkt wel!