Obres en molts volums

DiskuteraLibraryThing en Català

Bara medlemmar i LibraryThing kan skriva.

Obres en molts volums

Denna diskussion är för närvarande "vilande"—det sista inlägget är mer än 90 dagar gammalt. Du kan återstarta det genom att svara på inlägget.

1Delfi_r
jun 25, 2013, 7:05 pm

Tinc diverses obres amb molts volums i voldria saber el millor mètode, una entrada amb el ISBN general i la llista o millor cadascun individual (que em sembla convenient si t'en manca algun)

ES possible que ja ho hagueu respòs abans, demano perdó per avançat.

2xrm-rvo
Redigerat: jun 26, 2013, 7:37 am

Ara mateix et trobaràs de tot.

Sembla que depèn de cadascú: de les pertinences (ho dic pels que no tenen tots els volums) i de la paciència (si tens tots els volums i tens paciència pots optar per introduir-los un a un).

Et pots trobar obres, com el diccionari Alcover-Moll, entrades volum a volum (vol. I, II, III, etc.) o com a obra unitària.

Fa temps algú va obrir un fil sobre els volums de la Història Natural dels Països Catalans i sobre l'Enciclopèdia Catalana.

Potser els col·legues bibliotecaris ens poden ajudar en aquesta qüestió.

3Delfi_r
jun 26, 2013, 7:53 am

La Historia Natural dels Països Catalans es obra de molts autors i el treball de entrar els llibres un a un va estar genial. el cas es quan l'autor es un de sol (Onomasticon Cataloniae de Joan Cormomines) o el Alcover-Moll (que no tinc, encara que ho lamento)

Jo els entraria un a un, que tan dona si es vol fer bé, però m'agradaria saber si es correcte.

4gamoia
jun 28, 2013, 7:22 pm

Entrar-los un a un és perfectament correcte.

A les biblioteques, normalment es compra l'obra sencera i es cataloga completa en un sol registre del qual es fan penjar els ítems de volums que calguin. Exemple de l'Alcover-Moll.

A LibraryThing, la meva opció és entrar els volums per separat. Exemple: Historia del arte Salvat

5Delfi_r
jun 29, 2013, 3:01 pm

Moltes gracies per donar la opinió qualificada, que alguns no sempre es tenen complerts. Una altra pregunta, els poseu com a serie o col·lecciò?

6gamoia
jul 1, 2013, 5:14 pm

Millor com a sèrie.

7AndreuPerz
nov 2, 2014, 4:32 pm

A veure, si tens una obra en molt volums d'un autor, exemple, l'Odissea d'Homer a la Bernat Metge, fas una sola entrada, és una obra, si tens una obra com Vida dels dotze Cèsars, 4 volums, fas els quatre, perquè cada volum parla d'un cèsars, si és una enciclopèdia fas un genèric, una fitxa amb el número de volums, si és una obra amb autor per volum, però enciclopèdica, pots triar, exemple Història de la literatura Catalana, Ariel, dirigida per Riquer-Comas-Molas, en realitat cada volum, dels 10, pertany a un especialista, pots separar-los i especificar els especialistes. Veuràs jo les obres en volums i genèriques, enciclopèdies, obres en diversos volum, etc. ho faig en una sola entrada, de fet tinc molts volums d'aquest tipus, i no vull morir catalogant.