Nederlandkunde (niet 蘭学)

DiskuteraLibraryThing in het Nederlands

Bara medlemmar i LibraryThing kan skriva.

Nederlandkunde (niet 蘭学)

Denna diskussion är för närvarande "vilande"—det sista inlägget är mer än 90 dagar gammalt. Du kan återstarta det genom att svara på inlägget.

1boekerij
mar 9, 2008, 1:08 am

Liep zonet aan tegen een best aardig stukje, krap drie jaar geleden verschenen in Vrij Nederland. Het is een beknopte bespreking van liefst twee boeken tegelijk: een van Geert van Istendael en nog een van Paul Wouters. (*)

(*) Toetsstenen vertikken het weer maar eens. Dan maar gewone koppelingen.

Thomas Vanneste, "Kampioen grote bek. Nederlandkunde door Belgische ogen", VN, 9 april 2005.

Misschien roept het stukje, net als de boeken waar het over gaat, wel bij sommigen een zweem van herkenning op. Misschien is het ook een beetje leerzaam, of gewoon wel best aardig.

Het gaat ook een beetje over taal, en hoe daar soms zo heel anders tegenaan gekeken en mee omgesprongen wordt. Een verschijnsel dat we ook hier op LT.nl wel konden waarnemen, bij de "vertalers"/"verbeteraars". Belangstellenden zullen het wel merken.

2zwelbast
mar 19, 2008, 12:56 pm

‘Op het juiste moment je mond kunnen houden. Een vraag niet stellen. In een gezelschap zien wanneer je te veel bent. Je stem dempen. Het zijn stuk voor stuk vaardigheden die de meeste Belgen tot in de finesses beheersen.’

Mmm..