Common Knowledge - sarjat

DiskuteraFinnish Librarythingers

Bara medlemmar i LibraryThing kan skriva.

Common Knowledge - sarjat

Denna diskussion är för närvarande "vilande"—det sista inlägget är mer än 90 dagar gammalt. Du kan återstarta det genom att svara på inlägget.

1salojo
dec 30, 2008, 1:33 pm

Hei!
Uskaltaako yleiseen tietouteen lisätä suomalaisia sarjoja, siis sellaisia, jotka eivät ole jonkun etsivähahmon tms. varassa, vaan esim. keltainen kirjasto tai joku scifisarja järjestysnumeroin merkittynä?

2tohtorikuka
dec 30, 2008, 2:43 pm

Ohjeistuksessa neuvotaan välttämään sarjoja, joihin kuuluvia teoksia on julkaistu myös "muissa yhteyksissä". Esimerkiksi SaPo -sarjaa ei olisi järkevä lisätä, koska ainakin Agatha Christien teoksista on olemassa monia eri painoksia suomeksi, ei siis pelkästään sapona. Scifi -sarjoissa ei taida olla samanlaisia ongelmia...Ikävä kyllä.

Haluaisin muuten tehdä muutamasta sarjasta suomalaisen version, jossa olisivat listattuna vain suomennetut kirjat. Ehkäpä joku viisaampi kertoo, että onko tälle esteitä.

Ja vielä kun saisi oikeat kansikuvat näkymään noissa sarjatiedoissa..

3Anneli
dec 31, 2008, 12:50 am

Ns. kustantajien sarjoja ei saa lisätä sarjoihin (SaPo, Keltainen kirjasto, Nuorten toivekirjasto). Jos joku huomaa, että sellainen sarja on lisätty, niin se poistetaan. Sarjan tosiaan pitää päteä kaikkiin kyseisestä teoksesta otettuihin painoksiin.

Jos sarjan lisää suomenkielisellä puolella (fi.librarything.com), niin sarja ei näy profiilin tilastosivulla. Sarjasivulla näkyviin kansikuviin ei käsittääkseni voi vaikuttaa.

Suomenkielinen versio sarjasta kannattaa mielestäni lisätä vain, jos sarjan nimi on erilainen suomeksi. Ja se kannattanee lisätä LibraryThingin suomenkieliselle puolelle.

Koko sarjahomma on aika sekava LT:n eri kieliversioiden takia. Toivottavasti siihen tulee parannus joskus ei liian kaukaisessa tulevaisuudessa.