Per afegir llibres

DiskuteraBiblioconsultori

Bara medlemmar i LibraryThing kan skriva.

Per afegir llibres

Denna diskussion är för närvarande "vilande"—det sista inlägget är mer än 90 dagar gammalt. Du kan återstarta det genom att svara på inlägget.

1gamoia
Redigerat: okt 11, 2009, 12:05 pm

Veuràs una pestanya que diu Afegeix llibres. Aquest és el lloc per introduir els nous llibres en el teu catàleg.

Hi ha un camp de Cerca on pots introduir el títol de l'obra o bé el número ISBN.

Per defecte, LibraryThing et proposa buscar els llibres a Amazon però en el cas català (i castellà) aquesta no és gaire bona opció perquè els llibres de les nostres editorials no hi són i quan hi són porten afegit el nom de la col·lecció o la nota Spanish edition

Així doncs la primera recomanació és baixar una mica en aquesta pantalla i clicar a l'enllaç tria de 690 altres fonts d'arreu del món".

A la dreta apareixerà un quadre amb la descripció Llengua: i un desplegable Totes les llengües. Obre'l i escull català. Apareixerà el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya. Clica a l'enllaç i veuràs que s'incorpora a la columna de l'esquerra a sota d'Amazon. Marca aquest catàleg abans de fer la teva cerca i comprovaràs que pots importar fitxes de llibres de les nostres editorials de la millor qualitat. :-)

2gamoia
okt 12, 2009, 1:14 pm

Suposem que ja has fet la cerca per títol, sense posar l'article inicial, i et surten unes quantes fitxes a la columna dreta.

Veuràs que hi apareix l'autor i l'any i també un enllaç amb la paraula més. Cal que triïs quina és l'edició que descriu el teu exemplar.

Un cop localitzada, fas clic a l'enllaç del títol i autor i veuràs que es realitza automàticament la importació de les dades més importants. Ja les tens a la teva col·lecció.

3xrm-rvo
okt 12, 2009, 8:28 pm

A més de no posar-hi l'article inicial, convé no fer servir diacrítics (accents, dièresis, accents circumflexos, etc.), altrament el cercador no troba el llibre.

Una opció recomanable quan es tracta d'una obra amb un títol molt comú en un nombre gran d'obres (per ex., "Linguistics") o quan ha tingut moltes edicions en editorials diferents, és introduir el número de l'ISBN sense guionets ni espais en blanc (és clar que això només és possible si es tracta d'una obra publicada a partir dels anys setanta). Una opció més còmoda i ràpida, però que només funciona amb llibres amb el codi de barres imprès, és utilitzar el lector de codis de barres que ven LibraryThing.

Abans de fer clic a l'enllaç de títol i autor podeu comprovar que es tracta de l'edició que us interessa clicant a l'enllaç "(més)": us apareixeran, entre altres, l'ISBN o l'editorial.

4gamoia
okt 15, 2009, 4:11 pm

I ara ve la decepció: No, no és possible copiar directament la fitxa d'un altre membre al nostre catàleg.

LibraryThing obliga a importar les dades de catàlegs externs i no permet passar-nos-les entre nosaltres, a menys que vulguem tenir dues finestres obertes i anar fent copiar i enganxar cada element.

5gamoia
okt 16, 2009, 7:02 pm

És que no el trobo en cap catàleg!

Sempre queda una opció ben agradable, encara que sigui lenta. Es diu afegeix un llibre manualment i es troba a la mateixa pestanya d'Afegeix llibres, a la columna de l'esquerra, sota d'un encapçalament que diu altres maneres d'afegir llibres

6comervp
okt 18, 2009, 6:24 am

Bon dia gamoia.

ës realment una llàstima, dons hagués importat sèries completes amb imatge i tot (MOLC, MOLU, RTVE) des de la teva biblioteca o la de ferranmoreno (molt bó el text explicatiu de l'LT a BID, moltes gràcies) i només quedaría repassar i afegir cobertes mancants. Se suposa que aixö hauria d'esser una característica essencial de webs 2.0: compartir.

En qualsevol cas, molt bona eina, pels que no som professionals i n'estàvem mancats.

Tinc algunes preguntes sobre la manera de treballar amb LT. Seria aquí el lloc adient?

7gamoia
okt 18, 2009, 1:11 pm

I tant que sí! Pregunta i compartirem coneixements o dubtes.
Si no va d'afegir llibres, podries obrir un fil diferent per cada tema de manera que siguin més fàcilment identificables.

8ferranmoreno
okt 22, 2009, 4:31 pm

molt bó el text explicatiu de l'LT a BID, moltes gràcies

De res, estic content que el text estigui resultant útil.