HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Farligt att förtära av Maria Lang
Laddar...

Farligt att förtära (utgåvan 1950)

av Maria Lang

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygDiskussioner
521492,097 (3.64)Ingen/inga
Det är examenstider på Stockholms Stadsläroverk och förberedelserna pågår för fullt inför den stora vårfesten med middag, dans och så kvällens clou: den traditionsenliga teaterföreställningen.I slutscenen faller hjältinnan ned på scengolvet till rungande applåder men det hör inte till pjäsen, hon har blivit förgiftad med cyankalium.Puck och Einar undervisar båda på läroverket och kommissarie Christer Wijk är snart på plats. Men knappt har han hunnit dit förrän han gör en hemsk upptäckt, under scenen ligger ännu en död elev!Vem är det egentligen som velat röja de kvinnliga eleverna ur vägen och stulit kemikalier ur skolans giftskåp? [Elib]… (mer)
Medlem:Olofeh
Titel:Farligt att förtära
Författare:Maria Lang
Info:Stockholm : Norstedt, 1950
Samlingar:Ditt bibliotek
Betyg:*****
Taggar:Dedikation, Deckare, Sv

Verksinformation

Farligt att förtära av Maria Lang

Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

Sverige, 1950
Puck Ekstedt på 25 får et vikarjob på et gymnasium seks uger inden studentereksamen. Einar Bure arbejder der allerede og de to er forlovede. Der er en kemilærer, Torkel Alm, en biologilærer Sören Hansson, en sproglærerinden Katrin Jeppson, en gymnastiklærer, Bo Törnfelt, en ugebladsjournalist Lena Skager, En iscenesætter Marja Kroog, en 'kunstner' Clas-Åke Leonard, to dimittender Pierre Duval og Gunnel Rosengren, pedellen Karlsson og snart kommer også kriminalkommisær Christer Wijk i arbejde. Einar, kaldet Eje, har skrevet et lille stykke til opsætning på skolescenen. Gunnel, kaldet Gun, spiller en syg pige og Pierre hendes lidt for fantasirige og lidt for lidt jordbundne mand. Desværre ender stykket med at Gun drikker et glas vand med cyankalium i og hun dør på scenen. Publikum klapper, fordi de tror det er med i stykket og opdager ikke at der er noget galt. Publikum går videre til studenterfest i et andet lokale og de medvirkende i stykket bliver til politiet ankommer i skikkelse af Christer og hans håndgangne mænd.
Det bliver sent inden folk bliver sendt hjem og Christer slutter af med at sondere gerningsstedet. Da nogle kraftigt duftende blomsterplanter bliver flyttet, er det tydeligt at der gemmer sig et lig mere og under scenen finder man liget af Lena Skager. Lena er blevet forgiftet med arsenik og det viser sig at både cyankalium og arsenik stammer fra kemilæreren, Torkel Alms giftskab. Ca de samme personer, som var i nærheden af scenen, har også haft mulighed for at stjæle gift og der mangler meget.
Ved en sammenkomst nogle dage senere sker der igen et mord eller måske et uheld, for Clas-Åke dør i alt fald fordi han drikker et glas med en tynd ginsjus tilsat cyankalium. Glasset var godt nok Katrins, men var det tiltænkt hende?
Christer forhører folk og begynder at danne sig et billede. Torkel Alm bliver anholdt, men det er mest, fordi Christer er bange for at morderen er ude efter ham. Da Torkel bliver løsladt, bliver han faktisk samme dag skudt og dræbt, fordi han begiver sig hen på skolen, selv om han havde lovet Christer at holde sig væk.
Mordersken viser sig at være Marja Krog, der har nogle til sindssyge grænsende mærkelige ideer om andre mennesker. Hun havde både Lena og Guns fortrolighed og slog dem ihjel, fordi de havde kærlighedssorger over deres affærer med Torkel. Marja opfatter det ikke som mord, for hun "hjalp dem jo bare med deres problemer". Clas-Åkes død var et uheld, for hun havde egentlig tænkt sig selv at tage glasset og så "opdage" at det lugtede af bitre mandler for derved at kaste mistanke på Torkel. I stedet var det Torkel, der gættede at Marja var morder og forsøgte at tvinge hende til at tilstå, men han blev i stedet dræbt af hende med sin egen revolver.
En af grundene til Marjas psykiske problemer var en hård opvækst, en ukendt far og en mor, der begik selvmord efter en afbrudt affære med Torkel. Måske var Torkel også far til Marja, men det er der ingen, der ved.
Katrin og Sören ender måske med at danne par og Christer overvejer om det nu også er så vidunderligt at være evig ungkarl.

Maria Langs anden krimi og ganske god selvom tiden er en anden. Folk ryger over det hele og hele tiden. Man bruger fastnettelefoner og telefonbokse. Og kønsroller er ret stereotype, selv om de tydeligt er under opbrud. ( )
  bnielsen | May 27, 2017 |
inga recensioner | lägg till en recension
Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Information från den finska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Viktiga platser
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

Det är examenstider på Stockholms Stadsläroverk och förberedelserna pågår för fullt inför den stora vårfesten med middag, dans och så kvällens clou: den traditionsenliga teaterföreställningen.I slutscenen faller hjältinnan ned på scengolvet till rungande applåder men det hör inte till pjäsen, hon har blivit förgiftad med cyankalium.Puck och Einar undervisar båda på läroverket och kommissarie Christer Wijk är snart på plats. Men knappt har han hunnit dit förrän han gör en hemsk upptäckt, under scenen ligger ännu en död elev!Vem är det egentligen som velat röja de kvinnliga eleverna ur vägen och stulit kemikalier ur skolans giftskåp? [Elib]

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (3.64)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 5
3.5 2
4 2
4.5
5 2

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 203,251,475 böcker! | Topplisten: Alltid synlig