HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Laddar...

Vintermord

av Div.

Andra författare: Arne Dahl (Bidragsgivare), Åke Edwardson (Bidragsgivare), Maria Ernestam (Bidragsgivare), Inger Frimansson (Bidragsgivare), Camilla Läckberg (Bidragsgivare)5 till, John Ajvide Lindqvist (Bidragsgivare), Henning Mankell (Bidragsgivare), Katarina Mazetti (Bidragsgivare), Håkan Nesser (Bidragsgivare), Katarina Wennstam (Bidragsgivare)

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygDiskussioner
612,538,755 (4)Ingen/inga
Kriminoveller der alle foregår om vinteren og især ved juletid.
Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

Indeholder "Ærindet - Håkan Nesser", "Manden som ikke var der - Katarina Mazetti", "Equinox - John Ajvide Lindqvist", "Mumien flyver - Arne Dahl", "Sent skal synderen vågne - Katarina Wennstam", "Det røde - Inger Frimansson", "Irmas faste lår - Maria Ernestam", "En rigtig dårlig dag - Camilla Läckberg", "Da sneen faldt - Åke Edwardson", "Manden med huen - Henning Mankell".

"Ærindet - Håkan Nesser" handler om en mand, hvis mor på dødslejet fortæller at hans far ikke er død, men er anbragt på en anstalt for sindslidende. Hun fortæller ham også noget mere og han tager ud til anstalten og møder en læge. Eller er det nu det?
"Manden som ikke var der - Katarina Mazetti" handler om fortællerens søster, Linda Eneberg, der finder en fyr, Jim, som elsker hende højt. Faktisk får hun nok af ham, så hun slår op, men han elsker hende stadig, indtil han en dag forsvinder på havet. Hun begynder at se ham allevegne. Er det syner eller et ægte spøgelse? En dag falder hun ned fra en balkon og slår sig ihjel. Der har ikke været andre i værelset og nogen tid efter driver den savnede Jim i land som strandvasker.
"Equinox - John Ajvide Lindqvist" handler om Veronica, der har en underlig mani med at skaffe sig adgang til andres sommerhuse, når de er væk. Hun undersøger alt og forsøger at danne sig et billede af dem. En nat kommer hun til at bryde ind i et hus, hvor soveværelset er låst. Herinde findes liget af en mand på ca 35 år, dvs hendes egen alder. Hun er krydsordsforfatter. Manden har en kniv af mærket Equinox siddende i hjertet, men der er ikke noget blod. I dagene efter besøger hun huset, når hendes børn Emil og Johanna er afleverede i skole og manden Lasse taget afsted på job. Efter en uge begynder manden i sengen at tale til hende: du er også død. Du lever ikke. Hun går og næste gang har hun taget sminke på. Det synes han ikke om. Hun sminker ham. Næste dag ser hun spor, da hun kommer til huset. Han har været gående hen til hendes hus og tilbage igen. Og har undervejs stået længe og set ind. Hun sømmer ham fast til sengen. Om natten kommer han alligevel og skræmmer Emil fra sans og samling. Hun tager en økse og hakker den døde mand til plukfisk. Og er tilfreds med sin straf.
"Mumien flyver - Arne Dahl" handler om kriminalkommissær Sara Svenhagen, der bliver sendt ud som lokalbetjent og leder af sin egen gruppe (der kun består af hende selv). Hun borer i en række uheld med børn og opdager at der er en konkurrence i lokal-tv, hvor den morsomste video af børn, der kommer til skade, kan vinde 50.000 kr. Hun bliver upopulær på at blande sig og kommer tilbage til chefen vicerigspolitichef Waldemar Mörner i Stockholm.
"Sent skal synderen vågne - Katarina Wennstam" handler om kriminalkommissær Lotta Lugn, der er lesbisk uden at det er nogen hemmelighed for nogen. Hun bliver juleaften kaldt ud til Lovisa Granath, der fortæller om drabet på hendes søn Erik Granath for 25 år siden. Det er uopklaret, men Lovisa kan fortælle at det var hendes mand, Lennart Granath, der kvalte sønnen fordi Erik var homoseksuel. Det hele sovset ind i streng kristentro. Nu fortæller Lovisa det og hun har taget gift, så hun dør, mens Lotta venter på ambulancen. Politifolk er ikke så begejstrede for juledagene.
"Det røde - Inger Frimansson" handler om Kenneth, der har siddet inde i flere år, men nu er løsladt og med hjælp fra broderen Kjelle og dennes kone Nettan har lavet en julemandsservice. Uheldigvis er det Suzanne Svanberg, som er hans ekskæreste, der ringer. Hun har giftet sig med en Morgan Bull og hedder nu Suzanne Bull. Kenneth har siddet inde, fordi han slog Suzannes voldelige tidligere kæreste Conny Frid ihjel. Julebesøget går ikke så godt, men heller ikke helt katastrofalt.
"Irmas faste lår - Maria Ernestam" handler om et ægtepar, der bliver skilt da børnene er flyttet hjemmefra, men det er nu mest praktisk bare at dele lejligheden. De hygger sig hver for sig, men har alligevel øje for hinanden og da Irma kommer til at kvæle sin elsker med sine faste lår, murer de elskerens lig og alt hans julepynt ind i en tyk væg mellem deres to halvdele af lejligheden og danner par igen.
"En rigtig dårlig dag - Camilla Läckberg" handler om en dreng, der bliver mobbet og en politimand, der finder konen i seng med en anden. Heldigvis giver minus gange minus plus. Så drengen går nok ikke hjem og henter et gevær.
"Da sneen faldt - Åke Edwardson" handler om en mand og hans invalide søster, der er ret ulidelig. Han overvejer at gå sin vej og lade hende sne inde for alvor, men snerydning er hårdt arbejde og han sætter sig i sneen og hviler sig. Og lukker øjnene bare lige lidt.
"Manden med huen - Henning Mankell" handler om en ung Wallander, der juleaften 1973 ved et tilfælde havner i en købmandsbutik, hvor indehaveren, en gammel dame, lige er blevet skudt og ligger død i baglokalet. Wallander bliver slået ned og bundet, inden han kan tilkalde forstærkning, men hans kone undrer sig over hvor han bliver af, så der kommer hjælp og gerningsmanden, en ung sort sydafrikansk mand ved navn Oliver, begår selvmord.

Genske sjove noveller. "Ærindet" har et par sjove drejninger i plottet. Og Equinox er helt suveræn. ( )
  bnielsen | Sep 5, 2022 |
inga recensioner | lägg till en recension

» Lägg till fler författare (1 möjlig)

Författarens namnRollTyp av författareVerk?Status
Div.primär författarealla utgåvorberäknat
Dahl, ArneBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Edwardson, ÅkeBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Ernestam, MariaBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Frimansson, IngerBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Läckberg, CamillaBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Lindqvist, John AjvideBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Mankell, HenningBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Mazetti, KatarinaBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Nesser, HåkanBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Wennstam, KatarinaBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Viktiga platser
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Priser och utmärkelser
Motto
Dedikation
Inledande ord
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

Kriminoveller der alle foregår om vinteren og især ved juletid.

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 194,666,315 böcker! | Topplisten: Alltid synlig