HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Laddar...

Smil, vi er på!

av Bill Watterson

Serier: Steen & Stoffer (1)

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygDiskussioner
1211,613,757 (5)Ingen/inga
Tegneserie. En række humoristiske striber med den filosofiske dreng steen og Stoffer, hans talende tiger.
Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

USA, ca 1990
En dreng Steen på ca 10 år leger med sin tøjtiger Stoffer, som i Steens fantasi er levende og i stand til det samme som en rigtig tiger. Steen fanger Stoffer i en tigerfælde med tunsandwich som lokkemad. Steen laver fis med forældrene, fx smutter han ud af et vindue vha et lagen brugt som tov og ringer op fra en telefonboks kl 3 om natten. Faderen bilder ham til gengæld ind at de udkogte grønsager er kemisk affald, som vil gøre Steen til en mutant, hvis han spiser op. Steen lader sig nemt inspirere af omgivelserne, så fx laver han indkørslen om til stillevej med bump. Legetøjsbiler bliver brugt til at orkestrere katastrofale trafikuheld. I skolen har han en skrap regnelærerinde, som han i sin fantasi ser som et rumvæsen. Han forsøger også at undlade at svare på spørgsmål som "2 + 7 = ?" med henvisning til sin religion.
Til gengæld spørger han selv sin far om hvorfor han dog bor sammen med moderen, når han kunne leve i en luksuslejlighed med 49 letpåklædte varietedanserinder. Han går i klasse med pigen Sussi, der ikke er så begejstret for Steens ideer. Fx har han døde biller med i en pose og det er både hans skoleprojekt og hans madpakke. Sussi sender til gengæld hemmelige sedler rundt og Steen sladrer, så de begge ryger op til inspektøren. Han holder en prædiken for dem og Steen laver hurtigt en fantasi med et nyt rumuhyre i.
Vel hjemme prøver Steen om fjernbetjeningens sluk-knap også virker på faderen, men nej. Stoffer hjælper Steen med at finde ud af hvor de små børn kommer fra og sedlen i nakken på Steen viser at han kommer fra Taiwan. En stor bølle i skolegården har heldigvis ikke så stor en hjerne, så han er nem at sætte mat. Kælketure med Stoffer giver tit anledning til overvejelser om liv og død og meningen med tilværelsen. Hvad er bedst? At leve i kvalmende tryghed eller at leve spændende og risikofyldt? Han sender Sussi et hade-brev og en buket slatne vissenheder af en blomsterbuket, så hun gør gengæld med en stenhård snebold -- ren romance. Til jul bygger Steen en snemand inde på sit værelse, hvilket ikke er så populært ved forældrene. Steen og Stoffer giver hinanden tigerknus i julegave og går ud for at kælke. Steen håber at moderen vil lede efter dem ved spisetid, hvis de ikke overlever kælketuren. Bøllen forlanger til gengæld penge, hvis viceværten ikke skal skrabe Steen ned fra plankeværket med en spartel. Steen mener at mennesket er født med fødder fordi de skal bruges på speederen og koblingen og vil gerne hjælpe moderen med at køre bil. Af pædagogiske grunde overvejer forældrene at begynde at give Steen lommepenge, men det er måske ikke en god ide. Han får ideen at sælge forsikringer og har også en slangebøsse, hvis folk ikke mener de har brug for en forsikring. Til gengæld kan han ikke lide ideen om at forældre ikke er på genvalg en gang imellem. Forældrene vover det ene øje og lader Steen være alene hjemme, mens de går i byen, men han lejer en skrækfilm på video-cafeen og bliver skræmt nok til at sætte fælder op over hele huset. Han forsøger også at få penge af faderen for ikke at smække garageporten i og ramme bilen, men det giver stuearrest. Morgenmaden er chokokrymlede sukkerbomber med ekstra sukker på. En rutineundersøgelse ved lægen får lidt ekstra spænding, for lægen påstår at et af instrumenterne er et kvægjern til brændemærkning og nok gør lidt ondt.
Overnatning i telt og spøgelseshistorier er en dårlig kombination. Det er det også at bremse på rulleskøjter ved at smide sig på en grusvej. Og verden er ikke retfærdig, men hvorfor er den aldrig uretfærdig til Steens fordel? Stoffer sover i Steens seng om natten, men det er dårligt at dele seng med en tiger, der drømmer at den er oppe at slås med en væsel. Steen har en bræddehytte i et træ og leger diktator over hele verden, så det er surt at blive hentet af sin mor ved sengetid. Glarmesterregningerne får forældrene til at diskutere om det nu var en god ide at få barn, for en gravhund ville fx have været billigere. I skolen fantaserer Steen om at være rumagent Spiff, men det giver ikke gode karakterer. Tegneserier i fjernsynet er nu bedre. Og ved middagsbordet kan han fantasere om at være et menneskeligt insekt, der fx skyder med ærterne fra middagsmaden. Steen er også filmkender, så "To store gummiuhyrer slås om verdensherredømmet over det indre af en storby" er en supergod film. En stor pige, Marlene, er god som babysitter. På den hårde måde.
Stoffer bliver snuppet af en stor hund og er pist væk. Steen er knust. Sussi finder stoftigeren og tager den med til teselskab med hendes dukker. Og Steen bliver meget taknemmelig og bøffer også alle småkagerne. Steen tror ikke så meget på reklamer, for fx skulle cola give sexappeal, men hvordan rimer det på kæmpebøvser? Til gengæld virker det fint at være utålelig, for han er helt fri for småsøskende. Faderen viser en tryllekunst og trækker en mønt ud af øret på Steen, så Steen får Stoffer til at ryste ham for at få flere kroner, men det virker nu ikke. Til gengæld er der en fin udsigt fra et højt træ i nærheden, men det er nu et uheld med en sæbekassebil, der har sendt dem derop. Steen morer sig med ormebonk, når det har været regnvejr. Steen og Stoffer leger pirater - op med det sorte flag og gør planken klar - og Stoffer er ufin nok til at påpege at skibet faktisk _er_ en planke. Steen har en strategisk fordel over Stoffer, for han har en vandballon i hænderne, men Stoffer bruger en pind og prikker til den strategiske fordel. En biltur til et lejet sommerhus bliver til en lang række af burgerbarer og toiletbesøg, så faderen overvejer at holde ferie alene næste år. Steen keder sig gudsjammerligt i sommerhuset, men man kan jo fx fiske med et baseballbat.
Vel hjemme igen melder forældrene ham til svømmekursus, hvor han møder den sadistiske babysitter igen, for hun underviser i svømning og brug af vådtetamp. Steen er imod svømning, så moderen foreslår at han kan gå til violin i stedet. Steen og Sussi kan ikke helt finde ud af at lege sammen og det er også kedeligt ikke at lege sammen, så øv! Steen bider i det sure æble og lader Sussi være med, men hun vil lege far, mor og barn, hvor hun er moderen, der har et godt job og Tigeren er hendes arbejdsløse mand på understøttelse og Steen er deres tomhjernede søn. Steen og Stoffer fortsætter med at lege sammen, men kommer op at toppes om floden skal hedde "Stoffers flod" eller "Steens flod". Sommerferie lakker mod enden for Steens far, som Steen ønsker held og lykke med rotteræset. Aftensmaden står på kogt torsk og Steens grimasse er så grim at moderen advarer om at den risikerer at blive siddende fast, og det er jo et forsøg værd. Desværre kommer Sussi med en kommentar om at "det har pyntet på dig, at du har haft ansigtet en tur i blenderen".
Steen laver pandekager, men det er for besværligt at lave 20, så han vælger at hælde det hele op og så lave en stor til deling. Han plager faderen for en godnathistorie og får så "Der var engang en dreng, der hed Steen, som altid ville have sin vilje. En dag blev det hans far for meget, så han låste Steen nede i kælderen resten af hans liv. Og så levede alle andre lykkeligt til deres dages ende."

Genial tegneserie, som er superveloplagt oversat. Fuld point. Tigeren har nogle gode replikker som fx da Steen har fundet en metalbøjle og mener at det må være et fossil: "Nu ved jeg hvorfor dit tøj altid ligger på gulvet!". Alle personerne er helstøbte og siger deres mening ligeud. ( )
  bnielsen | May 12, 2020 |
inga recensioner | lägg till en recension

Ingår i serien

Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Viktiga platser
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

Tegneserie. En række humoristiske striber med den filosofiske dreng steen og Stoffer, hans talende tiger.

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 3

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 204,240,975 böcker! | Topplisten: Alltid synlig