HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Laddar...

Het Beste Boek 97: Een zak vol knikkers / Aasgier van de golven / Het gebeurde bij de haviksheuvel / Vlucht naar Landfall (1981)

av Readers Digest

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygDiskussioner
215,214,938Ingen/ingaIngen/inga
Senast inlagd avBesselina
Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

EEN ZAK VOL KNIKKERS; Joseph Joffo

Joseph Joffo's relaas over twee bijdehante joodse jongens, die in het door de Duitsers bezette Frankrijk voor de Gestapo op de vlucht zijn, is een van de meest merkwaardige gedenkschriften over de tweede wereld-oorlog. Joe was pas tien en zijn broertje Maurice net twaalf jaar toen hun vader hun vertelde dat ze getweeën Parijs moesten verlaten om naar het onbezette deel van Frankrijk te vluchten. En zo begonnen twee dappere jochies, zonder papieren en met maar weinig geld, aan een tocht door het Franse platteland die drie jaar zou duren. En hoe ongelooflijk het ook klinkt, ze hadden onderweg soms nog plezier ook, terwijl ze zich met veel bluf een weg naar de veiligheid zochten. Maar daarnaast kenden ze ook het misselijk makende gevoel van angst, want ze wisten met stellige zekerheid dat één fout hen onherroepelijk in een concentratiekamp zou doen belanden.

AASGIER VAN DE GOLVEN; Wilbur Smith

Nicholas Berg, de "Gouden Prins" van Christy Marine ; geducht, flamboyant... Als directeur van deze reusachtige rederij bezat hij alles — rijkdom, macht en aanzien. Thans is hij echter niet alleen zijn positie, maar ook zijn aanbeden vrouw, Chantelle, een exotische schoonheid, kwijtgeraakt aan zijn rivaal Duncan Alexander. De zeesleper Warlock is het enige dat hem nog rest. Maar de Warlock paart gratie aan snelheid, en is daarbij de krachtigste sleper ter wereld. Wanneer dan een reusachtig luxe passagiersschip in moeilijkheden geraakt in de verraderlijke wateren van Antarctica stormt Nick er met de Warlock op af, in een wedloop tegen de tijd om een miljoenenprijs in de wacht te slepen. In een woest aanzwellende storm waagt Nick zijn leven om een mooie jonge vrouw te redden, de betoverende Samantha. Terwijl hun hartstocht uitgroeit tot liefde moet Nick het tegen formidabele tegenstanders opnemen in een strijd om zijn vermogen en zelfrespect terug te winnen. Wederom een verhaal vol opwindende actie van deze succesvolle auteur.

HET GEBEURDE BIJ DE HAVIKSHEUVEL; Allan W. Eckert

De wereld van de kleine Benjamin MacDonald bestond uit prairiegras en de rotsachtige oevers van de Red River. Ben hield ervan veldmuizen op te sporen en vogels te bespieden, en hij vond het veel fijner tegen dieren te praten dan tegen mensen. Verlegen, ondermaats en geobsedeerd als hij was door alles wat leeft in de natuur, werd de jongste van de MacDonalds beschouwd als een "buitenbeentje" — en dit schiep zowel moeilijkheden thuis als in de omgeving. In de zomer dat Ben zes jaar was geworden, werden door een schokkende gebeurtenis, die gepaard ging met een kleine tragedie, trouw, liefde en moed van Ben en zijn hele familie danig op de proef gesteld. In dit relaas, dat berust op een waar gebeurd voorval, over de beproeving van een buitengewoon kind in de wildernis, vertelt Allan Eckert hoe een gezin naar saamhorigheid groeit — rauw, teder en diep roerend. "Alleszins gedenkwaardig... Wellicht bestemd ooit een klassiek werk te worden", aldus de Louisville (Kentucky) Times. "Een indrukwekkend boek... Het leven in de natuur is werkelijk prachtig geobserveerd. Een vreemd, wonderbaarlijk avontuur", schreef The Times Literary Supplement (Londen).

VLUCHT NAAR LANDFALL; G.M. Glaskin

Een vliegtuig moet een noodlanding maken in een onherbergzaam gebied in Australië... er zijn slechts zeven overlevenden.., dan volgt de wonderbaarlijke ontdekking van een vruchtbaar ravijn met een klaterende, onderaardse rivier, waar veelkleurige parkieten rondvliegen — en dat allemaal midden in de woestijn... Maar hiermee begint het verhaal pas. Want ook in dit vreemde en nieuwe paradijs zijn menselijke eigenschappen zoals hebzucht, jaloezie en liefde niet vreemd. Zeven overlevenden en hun aantal vermindert... Gerry Glaskin schreef een boek vol vreemde gewaarwordingen. Voor de zeven overlevenden was Landfall een toevluchtsoord, een tijdelijke verblijfplaats. Maar voor twee onder hen werd het een dierbaarder plek. Diep in hun hart voelden ze dat het een thuishaven was.

Bron: Readers digest 097
  Besselina | Jun 25, 2013 |
inga recensioner | lägg till en recension

» Lägg till fler författare

Författarens namnRollTyp av författareVerk?Status
Digest, Readersprimär författarealla utgåvorbekräftat
Eckert, Allan W.medförfattarealla utgåvorbekräftat
Glaskin, G. M.medförfattarealla utgåvorbekräftat
Joffo, Josephmedförfattarealla utgåvorbekräftat
Smith, Wilburmedförfattarealla utgåvorbekräftat
Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Viktiga platser
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Genrer

Inga genrer

Betyg

Medelbetyg: Inga betyg.

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 203,232,754 böcker! | Topplisten: Alltid synlig