HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Laddar...

Het Beste Boek: De menseneter van Tjarinti / De adelaar is geland / Florence Coply / De genezers

av Readers Digest

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygDiskussioner
215,215,637Ingen/ingaIngen/inga
Senast inlagd avBesselina, YannickVoss
Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

DE MENSENETER VAN TJARINTI; Tim Maran

Een tijger maakt het gewest Tjarinti, op midden-oost-Sumatra, onveilig - het is een menseneter, en al bijna veertig mensen zijn aan hem ten slachtoffer gevallen. Het normale, dagelijkse leven is ontwricht, de wegen zijn verlaten, amper durft men nog zijn velden te bewerken. Zo ligt de situatie als Timo, zoon van de gezaghebber, voor vakantie terugkomt van Java, waar hij een opleiding aan de bestuursschool volgt. Timo besluit de tijger te doden en samen met Pusut, een oude spoorzoeker die hem in de geheimen van de wildernis heeft ingewijd, trekt hij erop uit. Dan volgt een tocht door het oerwoud - een landschap dat afwisselend wondermooi en meedogenloos is - steeds maar in het spoor van de tijger, die hun evenwel keer op keer te slim af blijkt. En als tenslotte het geweld van de natte moesson losbarst en de natuur zich aan de zijde van de menseneter lijkt te scharen worden Timo en Pusut van jagers tot gejaagden ... Een met liefde voor de natuur geschreven boek, dat ons een blik gunt in een onbekende, fascinerende wereld.

DE ADELAAR IS GELAND; Jack Higgins

Door de novembernacht kwam krakend de boodschap: "De adelaar is geland." Ze werd uitgezonden door Liam Devlin, geheim agent, die zich in Engeland bevond, aan de kust van Norfolk. Ze werd ontvangen in het verduisterde Berlijn, door Heinrich Himmler, leider van de nazistische staatspolitie. Er werd mee aangegeven dat die nacht in 1943 was begonnen met de uitvoering van een welhaast ongelooflijk driest plan. Een speciale eenheid Duitse parachutisten naderde langzaam haar doel: Winston Churchill. In het nabijgelegen Studley Constable sliep een ieder vredig, in het geheel niet voorbereid op het afgrijzen en bloedvergieten dat de volgende dag brengen zou. Pater Vereker had er niet het minste idee van dat zijn liefste maat bij het kaartspel een spionne was. Molly Prior kon niet voorzien dat de herinnering aan een zekere luchthartige Ier haar tot in lengte van dagen zou blijven achtervolgen. En geen enkele Brit zou hebben verwacht ooit medeleven te voelen jegens een Duits soldaat. Een meeslepend boek, deels gebaseerd op feiten, deels op fantasie - maar het verhaal is bijzonder overtuigend; het had best precies zo kunnen gebeuren.

FLORENCE COPLY; Maslyn Williams

Een donkere nacht in een nog woest gebied; een man strompelt bloedend een heuvel af, zijn dood tegemoet; een vrouw blijft verwezen achter tussen de brokstukken van haar wereld, een wereld die gebouwd was op diefstal en corruptie ... Geen wonder dat Florence Copley haar toevlucht wilde zoeken in totale en eeuwige vergetelheid. Die roerige kolonistendagen eisten hun tol van menige gevoelige, trotse vrouw. Maar het leven in een tijdperk van pioniers stoort zich niet aan een gebroken hart; onmeedogend gaat het verder, meestal bikkelhard, maar soms ook ongekend en onverwacht zoet. Bijna in weerwil van zichzelf laat Florence zich beïnvloeden door de tederheid van de man die ridderlijk vecht om haar naam te zuiveren. Deze historische roman van Australische oorsprong biedt niet slechts kleur en spanning maar getuigt daarnaast van groot inzicht in de menselijke natuur.

DE GENEZERS; Henry Denker

Dr. Christopher Grant, jong, idealistisch en zeer begaan met het lot van het pasgeboren kind, krijgt het verzoek de behandeling op zich te nemen van John Reynolds Simpson, de nog maar net ter wereld gekomen kleinzoon van John Stewart Reynolds, een onmetelijk rijk en machtig zakenman, en begunstiger van het ziekenhuis waar Grant werkzaam is als lid van de staf. Als postnatale complicaties ertoe leiden dat de zuigeling hersenletsel oploopt, hetgeen inhoudt dat het jongetje achterlijk zal blijven, stelt de oude man Grant hiervoor verantwoordelijk en dient een aanklacht wegens nalatigheid tegen hem in, vastbesloten de carrière van de jonge arts te vernietigen. Grants enige hoop om de aanklacht te weerleggen wordt belichaamd door zijn briljante, jonge advocate, Laura Winters. Samen vechten ze voor zijn toekomst, slechts gewapend met hun geloof in elkanders vakkundigheid in respectievelijk geneeskunde en rechten, en samen bieden ze het hoofd aan de krachten die hen dreigen te verpletteren, tot aan de onverwachte climax ...

Bron: Readers digest 74
  Besselina | Jul 1, 2013 |
inga recensioner | lägg till en recension

» Lägg till fler författare (1 möjlig)

Författarens namnRollTyp av författareVerk?Status
Digest, Readersprimär författarealla utgåvorbekräftat
Denker, Henrymedförfattarealla utgåvorbekräftat
Higgins, Jackmedförfattarealla utgåvorbekräftat
Maran, Timmedförfattarealla utgåvorbekräftat
Williams, Maslynmedförfattarealla utgåvorbekräftat
Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Viktiga platser
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Genrer

Inga genrer

Betyg

Medelbetyg: Inga betyg.

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 203,243,342 böcker! | Topplisten: Alltid synlig