HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Laddar...

Glashard (2013)

av Corine Hartman

Serier: Jessica Haider (02)

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygDiskussioner
1721,243,716 (4.1)Ingen/inga
Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

Visar 2 av 2
Glashard is na Bloedlijn het tweede deel in een serie bloedstollende en keiharde psychothrillers van Corine Hartman. Jessia Haider heeft na de moord op haar zoon de zin van het leven hervonden door toe te treden tot Saligia - een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Eindelijk kan ze eigenhandig en definitief afrekenen met het tuig dat door de mazen van de wet glipt. En de Antwerpse diamantair Bram Salomons is haar eerste doelwit. In dit tweede deel gaat Jessy naar Zimbabwe. Als kersverse minnares van Bram Salomons reist ze met hem mee naar dit verscheurde land, met de geheime opdracht het netwerk van zijn illegale handel in bloeddiamanten op te rollen. Salomons vindt zichzelf een weldoener: hij stimuleert de economie en gunt enkele inwoners de kans op een nieuw, beter leven in het Westen. Maar de werkelijkheid is anders...
  Anne-Rose | Jul 20, 2015 |
Rechercheur Jessica Haider is toegetreden tot Sagilia, een organisatie die in het geheim opereert en zich ten doel stelt af te rekenen met criminelen die door de mazen van de wet glippen en hun straf ontlopen. Zij heeft van Boet Lombeart, haar chef bij de Maastrichtse politie een ruime mate van vrijheid gekregen bij het opnemen van haar vakantiedagen en daar gaat zij creatief mee om. Niemand weet dat zij zich voorbereidt op haar eerste opdracht, het uitschakelen van de Antwerpse diamantair Baruch Salomons. Een charmante en charismatische man die in Afrika diamanten koopt en zich daarbij opwerpt als de grote weldoener van de plaatselijke bevolking. Maar schijn bedriegt.

De opdracht van Sagilia vergt alles van Jessica en toch moet zij ook omzien naar haar vader die in een hospice wordt verpleegd, kanker en de ziekte van Alzheimer heeft en voor wie de dood snel nadert. De aandacht die Jessica hem wil geven mag haar echter niet afleiden van haar opdracht en dat is een lastige opgave. En dan is er ook nog Alec Joubert, haar minnaar en de man die haar bij Sagilia heeft geïntroduceerd. Wat is er mis met die man en kan ze hem nog wel vertrouwen?

Glashard is Corine Hartman's tweede thriller over Jessica Haider. De eerste onder de titel Bloedlijn werd met lovende kritieken overladen en Corine Hartman werd voor dit boek genomineerd voor De Gouden Strop. Een dergelijke overdonderende ouverture wekt verwachtingen en schept verplichtingen. De uitdaging was dan ook om van Glashard een thriller te maken die het niveau van Bloedlijn op zijn minst zou evenaren. Zij is daar goed in geslaagd. Jessica Haider handelt zoals Corine Hartman schrijft. Intelligent, doeltreffend en zonder overbodige franje. Geen woord te veel want dat is niet de stijl. Alles is gericht op het bereiken van het doel. Een rechtvaardige en doeltreffende oplossing voor een gerezen probleem, en als het moet is die oplossing gruwelijk en genadeloos maar wel effectief. Een goed glas whisky, een lijntje coke en stevige seks zijn daarbij voor Jessica onontbeerlijk. Jessica heeft echter ook een zachte kant. Hardheid en zachtheid maken haar compleet maar de zweem van naïviteit die daar omheen hangt is Jessica's zwakte. Er dreigt altijd een dodelijk gevaar.

Wanneer je in Glashard begint te lezen vervaagt de wereld om je heen en betreed je de wereld van Jessica Haider. Een wereld waarin je huivert en gruwt, waarin je wordt ontroert, waarin je glimlacht en wordt geprikkeld en waarin je je soms in verwondering achter de oren krabt. Al deze menselijke emoties zijn verpakt in een verhaal met een bloedstollende ontknoping en een totaal onverwachte wending die komt als een donderslag in een pikzwarte en doodstille nacht. Het is adembenemend.

Bloedlijn was het eerste boek met Jessica Haider in de hoofdrol en in mijn ogen een fractie beter dan Glashard. De kracht van Bloedlijn bestond onder andere uit de ontroerende beschrijving van het enorme verdriet waaronder Jessica leed en de gruwelijke wraak die voor de verwerking ervan noodzakelijk was. Bloedlijn is intenser en completer, een bijna perfecte thriller maar het verschil met Glashard is miniem.

Net als Bloedlijn wordt ook Glashard vergeleken met harde en stevige thrillers van andere schrijvers en tv-series met een vergelijkbare inhoud. Dergelijke vergelijkingen zijn aanvechtbaar. Je kunt een intelligente en overtuigende misdaadroman als Glashard moeilijk vergelijken met de oppervlakkigheid van bv. de serie Dexter of met thrillers vol met clichés van andere misdaadauteurs. Jessica Haider is uniek en onvergelijkbaar.

Glashard is een geweldige thriller waarin Jessica Haider straalt als een flonkerende zwarte diamant en Corine Hartman straalt met haar mee. ( )
  eagleye50 | Sep 29, 2013 |
Visar 2 av 2
inga recensioner | lägg till en recension

Ingår i serien

Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Information från den nederländska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Information från den nederländska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Viktiga platser
Information från den nederländska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Information från den nederländska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
'Het vuur knispert en knettert als er druppels water in terechtkomen.'
Citat
Avslutande ord
Information från den nederländska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
Information från den nederländska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Information från den nederländska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (4.1)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5 1
4 1
4.5
5 2

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 204,467,049 böcker! | Topplisten: Alltid synlig