HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

The Mystery of the Screaming Clock (The…
Laddar...

The Mystery of the Screaming Clock (The Three Investigators No. 9) (urspr publ 1968; utgåvan 1991)

av Robert Arthur (Författare)

Serier: Tre deckare (9)

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygOmnämnanden
637837,518 (3.72)14
The high pitched scream produced by an alarm clock sets the Three Investigators on the complicated and dangerous trail of art thieves.
Medlem:bartebyu
Titel:The Mystery of the Screaming Clock (The Three Investigators No. 9)
Författare:Robert Arthur (Författare)
Info:Random House Books for Young Readers (1991), 192 pages
Samlingar:Ditt bibliotek, Läser just nu
Betyg:
Taggar:Ingen/inga

Verksinformation

Vrålande klockans gåta av Robert Arthur (Author) (1968)

Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

» Se även 14 omnämnanden

engelska (5)  spanska (1)  danska (1)  norska (1)  Alla språk (8)
Visa 1-5 av 8 (nästa | visa alla)
Los tres investigadores reciben una caja que tiene un despertador que grita. Al tratar de localizar al propietario del reloj y descubrir por qué grita, los chicos se encuentran a un hombre inocente que ha sido encarcelado por robo de arte.
  Natt90 | Nov 30, 2022 |
Jupiter Jones and his friends Pete Crenshaw and Bob Andrews, who together make up the Three Investigators, are at loose ends. They haven't had a case in a while, and they are getting antsy. So when a clock rigged to emit a bloodcurdling scream when the alarm goes off turns up in the Jones Salvage Yard, Jupiter decides they can use it for detecting practice, with the consent of Uncle Titus and Aunt Mathilda, owners of the junkyard. The boys trace the clock back to the house of the man who owned it, but he's gone missing — and left behind a whole room full of screaming clocks. Luckily our intrepid investigators have a clue to follow and they pursue it, though they weren't quite intending to get mixed up in a notorious art-theft ring. Can they solve the mystery before they are forced to do some screaming of their own?

I still enjoy my re-read of these childhood favorites very much. The puzzle here is very good, even if the solution is a bit far-fetched. Then again, probably not more far-fetched than getting mixed up in international espionage and an attempted coup in a foreign country, as in their last case. All in all, another enjoyable visit to Rocky Beach, California. ( )
  rosalita | Jul 24, 2022 |
USA, Californien, Rocky Beach ca 1970
Indeholder "Alfred Hitchcock siger et par ord", "1. Det skrigende ur", "2. Jupiter er på sporet", "3. Sporet er varmt", "4. En skrigende bornholmer", "5. En støjende hobby", "6. Mystikken breder sig", "7. En eftertragtet vare", "8. Hvem er Rex?", "9. En ordentlig gang ævl!", "10. Flere vanskeligheder", "11. Den anden Gerald", "12. Spørgsmål uden svar", "13. Knokleri og kryptogrammer", "14. Jupiter løser atter gåder", "15. Bob i fælden", "16. Et uventet møde", "17. I fjendens magt", "18. Gode nyheder", "19. Clock skriger ved midnat", "20. Det rigtige skrig", "Alfred Hitchcock sætter punktum".

De tre drenge Jupiter Jones, Pete Crenshaw og Bob Andrews holder meget til på en genbrugsplads / skrammelplads / ophugger, som ejes af Jupiters onkel og tante. De har lavet en klub eller detektivbureau, De Tre Detektiver, som med succes har opklaret nogle sager og Alfred Hitchcock har skænket dem sin bevågenhed.

Jupiter har fået en lille kasse skrammel foræret af sin onkel Titus. Iblandt er et elektrisk vækkeur, der skriger i stedet for at give en normal lyd, når det skal vække. Titus kan huske at han købte skramlet af en ved navn Tom, men Tom kan ikke huske hvor han havde det fra. Jupiter skiller uret ad og finder urmagerens navn, A. Felix. Han kan fortælle at han har lavet uret for en kunde, der gav sit navn som A. Clock og som han kun har et telefonnummer på. Jupiter ringer til nummeret og narrer personen, der tager røret til at give ham adressen. Her finder de en dreng på sytten Harry Smith og hans mor. A. Clock er vist et pseudonym for Mr Hadley, der ejer huset, men har været væk i flere måneder. I et af husets værelser er der en masse ure, som alle samme skriger i stedet for vække. Overetagen er lejet ud til en mr Jeeters, der kræver fuldstændig ro. Han er lav, bredskuldret og ret kolerisk. Harrys far Ralph Smith er i fængsel for et malerityveri, men Harry og hans mor er overbeviste om at han er uskyldigt dømt. Drengene opsøger Alfred Hitchcock for at få mere at vide om A. Clock og det viser sig at Albert Clock var en skriger, dvs han lavede overbevisende skrig, når det behøvedes i gamle dages radiohørespil. Vel tilbage på skrammelpladsen bliver de antastet af mr Jeeters, der vil have det skrigende ur. Titus Jones har to medhjælpere Hans og Konrad ansat og de får kølet Jeeters ned. Ved at kigge nærmere på uret, finder de en seddel: "Kære Rex: Spørg Imogene, Spørg Gerald, Spørg Martha. Så til handling! Resultatet vil overraske selv dig." De går på jagt i telefonbogen, men Walter King er på hospitalet. De snakker med hans kone, der godt kan huske uret, som hun smed ud fordi det skreg. Der var et brev med fra Bert Clock, men det smed hun også ud, for der stod noget med at Walter skulle lytte til uret og rette sig efter det og så ville lykken smile til ham igen. Sludder!
Imogene Taylor kan fortælle at hun har fået et kryptisk brev "Hvad er dit bedre ego uden bedre. Et råd eller ti. Den anden person får skylden. Studentens slid må vi hædre. Bli'r han nummer et eller nummer ni? Kommer an på om han finder den rette plads på hylden." Martha Harris har også en besked, men den er bare en stribe tal, som 3-27, 4-36, 5-19, 48-12, ...
Der er to Gerald'er i telefonbogen, Gerald Cramer viser sig at være et dårligt valg, for Jupiter og Pete bliver lukket ind af en Carlos, der snupper både ur og sedlen med tal. Bob og Harry bliver skygget af en blå bil og er nødt til at køre råddent for ikke at blive kørt af vejen. Faktisk dukker en politibil op og den blå bil skynder sig at køre videre, mens Harry og Bob bliver stoppet af politiet. Imens er det lykkedes Jupiter og Pete at slippe væk, men de må efterlade halvdelen af sedlen med talkoden. De fortsætter til Gerald Watson, der har et andet kryptisk brev "Som ental højtidelig, som flertal jævn. Familiens hverdag den rummer. Hvorhen, hvortil, hvornår. Frygt ej timeglassets hævn. Omtrent, men ikke helt en summer. Og tiden går og går." Gerald Watson arbejdede tæt sammen med Bert Clock og vil gerne fortælle, men Jupiter og Pete har faktisk ikke tid.
Mens Bob og Harry med politimester Reynolds hjælp slipper ud af kløerne på betjent Zebert, bliver deres skrigende ur hugget fra bilen, der er parkeret udenfor politistationen. Lidt slukørede mødes de fire tilbage på skrammelpladsen og forsøger at tyde de kryptiske beskeder, men de er svære. Gerald Watson hjælper ikke på humøret ved at ringe og sige at han gav deres navne videre til de næste, der spurgte efter beskeden.
Ovenpå middagen får Jupiter tydet den første besked til "Jeg foreslår at du læser bogen". Og senere "I stuen, hvor urene slår" Talkoderne x-y refererer så sikkert til ord nummer y på side x i den pågældende bog.
Spekulationerne bliver afbrudt af at Bob ringer og fortæller at han er blevet fanget og gerne vil udveksles med beskederne. Faktisk har bortførerne taget Harrys mor først og så Harry og så brugt ham som lokkemad til at snuppe Bob. Carlos, Jerry og Jeeters har nu Bob og Harry fanget og de har en blæselampe som overtalelsesmiddel.
Jupiter skynder sig at gøre beskederne klar, men mens han venter på at blive samlet op af bortførerne, dukker Hugenay, den internationale kunst-tyv op. Han kan fortælle at sagen handler om fem malerier til en halv million dollars og at de blev stjålet for to år siden og har været væk siden da. Hugenay lover Jupiter at hjælpe med at få Harrys far frikendt og få de andre befriet. Til gengæld skal han nok selv snuppe malerierne og gøre både dem og sig selv usynlig til samme tid i morgen. Jupiter har ikke det store valg og lidt efter bliver han samlet op af Jerry og Carlos. De lægger mærke til at de bliver skygget og ryster forfølgerne af sig, hvilket ikke gør Jupiter mindre nervøs.
De når med lidt forsinkelse frem til et gammelt hus med en dobbeltgarage og Jeeters giver sig til at afhøre Jupiter. I det samme dukker nogle betjente op og Jeeters brænder beskederne af, hvilket er lidt af en bet.
Hugenay dukker op og afslører at "betjentene" er hans folk. Han havde stoppet en retningsfinder i lommen på Jupiter og så var det jo nemt at finde skjulestedet. Mens Jupiter og Hugenay overvejer hvordan de løser gåden uden at have beskederne, snakker Pete med sin far om Bert Clock og får en god ide.
Jupiter ringer til Rex Kings kone og finder ud af at det sikkert er bogen "Clock skriger ved midnat", der refereres til.
Små blyantsmærker ved de anvendte ord gør det nemt at rekonstruere beskeden: "Stå midt i stuen to minutter i tolv midnat. Hav to detektiver og to journalister med. Tag hinanden i hånden i en kreds og forhold jer fuldstændig stille et minut. Nøjagtigt på slaget tolv vil vækkeren på det skrigende ur, som jeg sendte dig, gå i gang. Stil den på højeste styrke og lad uret skrige, til mit skjulested er afsløret."
Men de har jo ikke uret mere, så i stedet splitter de rummet af. Og faktisk med mrs Smiths godkendelse, for det handler jo om at få hendes mand ud af fængsel. De finder ikke noget, så næste skridt er at spille en båndoptagelse for fuld styrke. Det får spejlet i rummet til at sprænges og de stjålne malerier har siddet i spænd indenunder. Samtidigt dukker det rigtige politi op med Pete og politimester Reynolds i spidsen. Hugenay klarer frisag, for han har faktisk ikke gjort noget ulovligt. Politiuniformerne er købt i en kostumebutik og med omhu, så de ikke ligner de lokale politifolks alt for meget - fx NYPD i stedet for LAPD. Og ingen kan jo se på ham at han nok ikke ville have afleveret malerierne til rette ejer.
Alt bliver opklaret og alle er glade, bortset fra Jeeters, Jerry og Carlos, der ryger i fængsel. Harrys far ryger til gengæld ud igen. Bert Clock er død i Sydamerika, så ham kan man jo ikke hænge op på det oprindelige malerityveri. Man kan heller ikke spørge ham hvorfor han nu sendte de skøre ure og de skøre beskeder, men formentlig var det for at gøre Rex King en tjeneste ved at give ham noget publicity.

Udmærket historie i højt tempo og som sædvanligt med mere end en part, der er ude efter noget bytte. Gåderne er ganske fikst konstrueret og der er en del SigInt i at løse gåden selv om beskederne er gået tabt. Vi er helt klart i tiden inden små kameraer, mobiltelefoner og Google. ( )
  bnielsen | Jan 10, 2020 |
Ninth in the "Alfred Hitchcock and The Three Investigators" series, which involves an innocent man framed for a crime, an international art thief, and... brace yourself... a screaming clock. This series is a lot like potato chips: not a lot of nutritional value, mostly forgettable, and really tasty while you're reading them. Throw in the nostalgia value for re-discovering a series I thoroughly enjoyed as a kid, and you've got a very satisfying afternoon read. ( )
  burnit99 | Jan 17, 2015 |
Bought Sept 2008 (charity shop)

Another excellent Alfred Hitchcock and the Three Investigators book (no 9 in the series) which is an odd series of mystery/adventure books written in the 1950s and published by Armada in the UK in the late 60s and early 70s. I remembered Jupiter Jones and his two trusty sidekicks from early reading days and have gradually been tracking these down; not as popular or common as the Hardy Boys etc but findable in charity shops and second hand bookshops*.

Anyway, in this one, a clock with a scream instead of an alarm raises Jupiter's interest; little does he know that it's all mixed up with a trick-loving ex-radio and film actor and an international art theft team. As usual, at least one person is tied to a chair and there's mild peril but it's funny, clever and jolly and just the thing for a chilly morning off, tucked up in bed with the cat. ( )
  LyzzyBee | Oct 16, 2009 |
Visa 1-5 av 8 (nästa | visa alla)
inga recensioner | lägg till en recension

» Lägg till fler författare (7 möjliga)

Författarens namnRollTyp av författareVerk?Status
Arthur, RobertFörfattareprimär författarealla utgåvorbekräftat
Hitchcock, Alfredmedförfattarealla utgåvorbekräftat
Kane, HarryIllustratörmedförfattarevissa utgåvorbekräftat
Liese, CharlesOmslagmedförfattarevissa utgåvorbekräftat
Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Originaltitel
Alternativa titlar
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Viktiga platser
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
It was the scream of a woman in mortal terror.
Citat
Avslutande ord
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
(Klicka för att visa. Varning: Kan innehålla spoilers.)
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

The high pitched scream produced by an alarm clock sets the Three Investigators on the complicated and dangerous trail of art thieves.

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (3.72)
0.5
1 1
1.5
2 5
2.5
3 31
3.5 5
4 33
4.5 2
5 19

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 209,010,324 böcker! | Topplisten: Alltid synlig