HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Laddar...

Alene hjemme

av Kirsten Hammann

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygOmnämnanden
812,148,081 (3.5)1
Sara er i slutningen af trediverne, journalist og kæreste med Philip, der er fraskilt med to små børn. Det eneste der mangler i deres tilsyneladende perfekte liv er et fælles barn - og måske at Philip var lidt mere hjemme. I virkeligheden spilder Sara ikke tiden med at være lykkelig, hun tager alle sorger på forskud og klynker, sover og græder sig gemmen tilværelsen.… (mer)
Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

» Se även 1 omnämnande

Sara, hovedpersonen i Kirsten Hammanns roman fra 2015, har det ikke godt. Hun synes ikke, at hendes krop er rigtig, og det hjælper ikke noget, at veninden Louise forsikrer hende om, at alt er som det skal være. Sara er blevet 38 og bor sammen med Philip, der er skilt med to delebørn, og det er ligesom ikke nok. Sara vil også være mor, og det er ikke så nemt, når det biologiske ur tikker, og manden gerne vil vente af hensyn til pigerne.

Der er tydelige ligheder med flere af Kirsten Hammanns tidligere romaner, der også havde kvindelige hovedkarakterer, som havde svært ved at finde deres plads i livet. Hvem husker ikke Mette fra I smørhullet, der gerne vil gøre en forskel i verden, men alligevel ender med at side i sofaen med Japan-Mix hver aften? Sara er også optaget af, hvordan verden burde være og hvordan hun burde være. Hun læser med skræk om forventningerne til en fremtidig klimakatastrofe og hun tygger sig gennem den ene selvhjælpsbog efter den anden for at finde svar på, hvordan hun kan blive en bedre udgave af sig selv. I stedet gør det bare ondt værre, og hendes selvværd er så lavt, at hun hver eneste dag forventer, at Philip vil gøre det forbi.

Bedre bliver det ikke, da Frederikke flytter ind i lejligheden oven på. Frederikke er alt det, Sara ikke er. Hun er smuk, vital og udadvendt, arbejder på et teater og tager selskabskjole på, når hun kommer forbi en lørdag aften. Men hun minder også om Sara, for hendes drøm er også at finde en mand og få et barn, inden det er for sent. De har ikke kendt hinanden længe, før Sara bliver overbevist om, at Frederikke er ude efter Philip, og så hjælper det ikke meget, at han bliver ved med at sige, at Frederikke er utålelig.

Philip er i øvrigt en svær mand at stille tilfreds. Han ligger i åben skilsmissekrig med ekskonen Stine, og han abonnerer i den forbindelse på en god portion kvindehad og ynder at kritiserer feminisering og slapsvansene i samfundet. Han betaler gerne alle udgifter og giver Sara kjoler og en research-rejse til Bhutan, men han har alligevel svært ved at respektere hende, når hun aldrig rigtig opnår noget. Omvendt er Sara godt klar over, at det ligesom ikke er nok at drømme om mand og barn, men hun er fanget i sine egne forestillinger om det gode liv. Jo mere desperat hun bliver, desto sværere får hun ved at være attraktiv over for Philip. Hun ved det godt, men det er helt umuligt at bryde ud af mønsteret. Faktisk er hun kun lykkelig, da hun rejser alene til Bhutan, men hun ville alligevel hellere have Philip med.

Da Sara vender hjem, bliver hun mere og mere træt. Hun sover og græder hele tiden, og det er som om det bliver værre, når hun har fået kage eller mad af Frederikke. Var der ikke også en bismag i den flødebolle, Frederikke kommer med en aften, og hvor der omhyggeligt at skrevet navne på, så alle kan kende forskel på dem? Og da Frederikke oven i købet bliver gravid med sin hemmelige kæreste Martin, der ellers er gift og har to børn, bliver Sara endnu mere på jaloux på kvinden i taglejligheden, som pludselig er på nippet til at have alt det, hun selv har drømt om. Det ender ikke godt…

Alene hjemme ligger som nævnt i tydelig forlængelse af Hammanns tidligere romaner. Det er ikke ubetinget godt. Dele af romanen, særligt den første del hvor Saras besættelse af selvhjælpsbøger fylder meget, virkede som en gentagelse af noget, hun har skrevet tidligere. Det skal være sjovt, men jeg blev slet ikke grebet af det. Det bruges da også mest til at sætte scenen og spiller ikke rigtig nogen rolle, da Frederikke dukker op. Spændingselementet greb mig undervejs, men jeg levede mig aldrig ind i hovedpersonerne på samme måde som med Hammanns tidligere bøger. ( )
  Henrik_Madsen | Jul 28, 2020 |
inga recensioner | lägg till en recension
Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Viktiga platser
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

Sara er i slutningen af trediverne, journalist og kæreste med Philip, der er fraskilt med to små børn. Det eneste der mangler i deres tilsyneladende perfekte liv er et fælles barn - og måske at Philip var lidt mere hjemme. I virkeligheden spilder Sara ikke tiden med at være lykkelig, hun tager alle sorger på forskud og klynker, sover og græder sig gemmen tilværelsen.

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Genrer

Inga genrer

Betyg

Medelbetyg: (3.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5 1
4 1
4.5
5

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 203,197,756 böcker! | Topplisten: Alltid synlig