HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Laddar...

Hviskende lig

av Dennis Jürgensen

Serier: Roland Triel (3)

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygDiskussioner
911,986,042 (3.83)Ingen/inga
Krimi. Mens Roland Triel er i gang med opklaringen af et drab på en ung pige, dukker et 40 år gammelt lig af en anden ung pige uventet op i en mose. Er der en forbindelse mellem sagerne?.
Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

Det er efterhånden svært at finde en genre, som den myreflittige Dennis Jürgensen ikke har kastet sig over. Fra min barndom husker jeg ham for fortællingerne om Freddie og monstrene, så kom Kærlighed ved første hik og senere fulgte fantasy og horror. Nu har han så også skrevet en krimiserie med den handlekraftige politimand Roland Triel som hovedperson.

Jeg var på jagt efter en lydbog og dumpede lige ned i midten af serien. Hviskende lig er det tredje ud af fem bind. Triel og hans kolleger i ”kvartetten” på politigården – en gammel betjent, der også er en ivrig lystfisker, en stærk kvindelig efterforsker, der også forstår kollegernes følelser, en stor ung politimand, der i dette bind er sat ud af spillet af druk, og så Triel selv – får overdraget en sag fra Vestegnens Politi.

Den unge pige Nanna Nielsen er blevet kvalt af en stor mand på rideskolen Hestehoven i Rødovre, og nu er det op til dem at fange morderen, inden han slår til igen. Da endnu et lig dukker op i en mose ved Vestvolden er den offentlige panik for alvor ved at bryde ud. Vi lærer hurtigt morderens identitet at kende, men hans motiver er uklare, og politiet må lægge sig i selen for at finde frem til ham.

Her er tale om en konkret sag, der opklares inden bogen er slut. Men ved siden af arbejder Triel med noget, der optager ham meget mere. Fire år tidligere er hans kone blevet myrdet og hans datter mishandlet, og de forbrydelser er aldrig opklaret. Datteren, Andrea, er endelig ved at komme ud af sin katatoniske tilstand, og Triel har fundet en skøn kvinde, der såmænd bor i hans egen opgang. Astrid Månsson oversætter bøger og lige nu knokler hun med årtiets største fantasyroman af den excentriske englænder Jeremy Forrest.

Triel er selvfølgelig inhabil i konens sag, og selvfølgelig efterforsker han den alligevel. Mystiske ting sker, og alt tyder på, at ”Svinet” stadig er ude efter ham. Nye vigtige spor dukker op, og han kommer tættere på at fange sin hemmelighedsfulde modstander end nogensinde før.

I forhold til den gennemgående historie er det ikke så heldigt at starte ud midt i serien. Det var ikke svært at følge med, men jeg vil tro, at de to første bind vil være en lidt tammere affære, når man først har læst Hviskende lig.

Der er ikke de store overraskelser i handlingen, og karaktererne har man også set før. Alligevel var det en ganske underholdende krimi, og det skyldes ikke mindst det store sproglige overskud, der altid har kendetegnet Jürgensen. Vilde metaforer og mærkelige sammenligninger fik mig konstant til at trække på smilebåndet. ( )
  Henrik_Madsen | Jul 4, 2019 |
inga recensioner | lägg till en recension

Ingår i serien

Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Viktiga platser
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

Krimi. Mens Roland Triel er i gang med opklaringen af et drab på en ung pige, dukker et 40 år gammelt lig af en anden ung pige uventet op i en mose. Er der en forbindelse mellem sagerne?.

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (3.83)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5 1
4
4.5
5 1

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 204,442,086 böcker! | Topplisten: Alltid synlig