HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.
Hide this

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

I Lucifer (Modesty Blaise) av Peter…
Laddar...

I Lucifer (Modesty Blaise) (utgåvan 1980)

av Peter O'Donnell (Författare)

Serier: Modesty Blaise (3)

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygOmnämnanden
257581,545 (4.09)13
Lucifer, a paranoid young man, believes that he is Satan and has a remarkable psychic ability to predict death by natural causes. Lucifer's ability is used by Seff's gang to extract ransom from their rich victims. Seff selects the victims and warns them of their impending death; any who do not pay the ransom seemingly dies from natural causes, helped on their way by Seff's executioner, Jack Wish. By what means are the victims being killed? How is the ransom money being collected without trace from under the sea? Modesty's friend, Steve Collier, the renowned psychic researcher, is kidnapped to help Seff but he accidentally blows Modesty's cover as she investigates this mystery. Taken prisoner, Modesty and her faithful lieutenant, Willie Garvin, must escape Seff's island stronghold in the third installment of Peter O'Donnell's best-selling Modesty Blaise series.… (mer)
Medlem:btelvedal
Titel:I Lucifer (Modesty Blaise)
Författare:Peter O'Donnell (Författare)
Info:Pan Books Ltd. (1980), Edition: paperback / softback, 287 pages
Samlingar:Ditt bibliotek
Betyg:
Taggar:Ingen/inga

Verkdetaljer

Jag, Lucifer av Peter O'Donnell

Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

» Se även 13 omnämnanden

engelska (4)  danska (1)  Alla språk (5)
Visar 5 av 5
England, ca 1968
En forbryderbande presser penge af folk ved tilsyneladende at kunne slå folk ihjel uden spor. Den ledes af en Seff, der kontrollerer en lejemorder Jack Wish, der er amerikaner, men opererer i Europa. En Dr. Bowker sørger for at holde en mand med psykiske evner i form, for manden ser ud til at kunne forudsige naturlige dødsfald med en vis sandsynlighed. De sørger for at holde manden i en illusion om at han er Lucifer, mørkets fyrste. Fx ved at få ham til at tro at han afliver en mand ved at pege på ham med sin finger. I virkeligheden er det Jack Wish, der gør det med en fjernbetjent mordmaskine spændt på offerets bryst. Offeret, en mand der hed Larsen, var forinden bedøvet af dr. Bowker, så han ikke vidste hvad der foregik. Lucifer selv har fået at vide at det er en tro tjener, der efter mange århundreders tro tjeneste, nu gerne vil gå ned til et af de lavere niveauer. Seff er lidt bekymret over at Lucifer kun ser ud til at være ca 80 procent nøjagtig i sine spådomme, så han spørger dr Bowker efter om der findes specialister indenfor feltet. Bowker svarer at en Stephen Collier er anerkendt indenfor feltet, men nok ikke vil medvirke til afpresning. Seff takker for navnet.
Imens nyder Modesty Blaise og Stephen Collier hinandens selskab i Paris, såvel i som udenfor sengen. En aften tager Modesty til aftenmiddag med René Vaubois, der er chef for fransk efterretningstjeneste. Mens hun er væk, dukker hendes partner fra gamle dage, Willie Garvin op i lejligheden og Stephen Collier (der også kaldes Steve) og han falder i en uforpligtende snak. Willie sætter en plade på, men forstyrres af en kløen i ørerne, som plejer at være et sikkert tegn på ballade. Stephen er interesseret i psykiske fænomener, selv om han har påstået overfor Willie at han er metallurg. Så han spørger til Willies ører, hvilket irriterer Willie noget. I stedet tager Willie og Stephen ned og møder Modesty. Willie har et øje på hver finger og får øje på Chuli, en anden gammel bekendt, der imidlertid gør sig usynlig med det samme, Willie forsøger at kontakte ham. Da Modesty og Vaubois dukker op, kigger Willie nøje deres bil efter og demonterer en helvedesmaskine. Willi bliver ret sur og giver Vaubois et signalement af Chuli og tilføjer at han også havde det tøj på, han vil blive begravet i. Modesty stopper ham dog i at tage hævn på hendes vegne.
De kører Vaubois til politistationen og han får sat en undersøgelse i gang af det mislykkede bombeattentat. På vej hjem til hotellet opdager de fire at deres simca bliver skygget. Modesty foreslår at de kører hen til et af Willies pigebekendtskaber ved navn Claudine. Gårdspladsen ved opgangen giver hjemmebanefordel for Willie og Modesty selv om de ikke har deres våben med. Willie har nogle tunge skruenøgler og Modesty har et slagvåben, en kongo, som håndtag i sin taske. Den forfølgende Panhard har en chauffør og fem overfaldsmænd, men Vaubois og Collier bringer sig i sikkerhed i Claudines lejlighed og giver Modesty og Garvin fri bane til at slås med de fire. Den sjette har Garvin allerede sat ud af spillet med en skruenøgle i baghovedet og derefter fik han lukket porten grundigt. I starten er de fem overfaldsmænd ret kry, men en af dem er uheldig og bliver ramt af en kastet skruenøgle. De fire tilbageblevne angriber to mod en mod både Modesty og Garvin. Imidlertid går angrebet over i forsvar og kort efter flugt. Regnskabet ender 6-0 i Modesty og Garvins favør og de to af mændene ser ej mere dagens lys. Collier har sneget sig ned for at hjælpe, men indser at Modesty og Garvin er langt overlegne i kampteknik. Næste dag kontakter Vaubois Modesty og fortæller at sporet endte koldt. Overfaldsmændene var blevet hyret helt anonymt. Og ideen var at slå Vaubois ihjel.
Modesty lytter til detaljerne og kobler dem sammen med et hint om en afpresningsbande, som Vaubois havde spurgt hende om på en hypotetisk facon. Næste dag tager Modesty og Garvin til London og får sir Gerald Tarrant til at skaffe alt hvad englænderne har på banden. Det fører videre til en mand ved navn Krolli, der desværre er havnet i en jugoslavisk arbejdslejr. I gamle dage, da Modesty drev "Netværker" arbejdede Krolli for hende og han har hendes sympati. Så Garvin og Modesty bruger nogle dage på at få ham ud. De arrangerer et uheld, så hans fangevogtere lever videre i illusionen om at han røg med en gravemaskine ned i en kløft. Krolli er ganske tilfreds med at være reddet ud fra arbejdslejren og kvitterer med navnet på Jack Wish.
Seff har indforskrevet Stephen Collier til at hjælpe med Lucifer, hvilket Stephen gør uden at ane uråd for Bowker fodrer ham med en snedig blanding af en smule løgn og fortielser og så ellers sandheden, nemlig at Seff og hans kone Regina lever af Lucifers evner. Imens har Modesty og Garvin fundet deres gamle kartotekskort på Jack Wish og Willie er gået på jagt efter Jacks damebekendtskaber, for han er kendt for at have en dame i hver hovedstad. London er lige i nærheden og mens Tarrant inviterer Blaise på frokost i City, finder Willie en Rita i et mindre fint kvarter. Hun er ikke særlig intelligent, men pålidelig, så han får ingen informationer ud af hende, men hun er en samlernatur, så han finder en stor kuvert der er afsendt fra øen Sild. Det er et godt gæt at Rita har åbnet den og fundet en stak mindre kuverter indeni som hun så har afsendt. Og at det var et hold trusselsbreve. Næste træk er altså at kigge sig omkring på Sild, men det går næsten helt galt for Modesty. Hun kigger intetanende indenfor i det hus, som Seff og kompagni er ved at flytte ud af. Her støder hun på Jack Wish og desværre også Stephen Collier, der genkender hende og kalder hende ved navn. Hun er nødt til at slå Jack Wish ud og få Collier med på at flygte, men inden de når det, kommer Lucifer til. Han slår Collier ned og er umulig for Modesty at ramme. I stedet slår han hende ned. Seff og dr Bowker kommer til og foreslår Lucifer at de afliver Modesty, men det vil han ikke have. Det er første gang, han direkte har nægtet noget og de tør ikke andet end at adlyde ham. Jack Wish kender Modesty fra tidligere og advarer de andre om at hun ikke kan holdes fangen, hverken her eller på deres nye base. Seff har dog en ide.
Kort efter tager de afsted og Modesty signalerer til Willie at han ikke må gribe ind. I stedet studerer han uset og på afsted de andre og bemærker også Stephen Collier. De går ombord i en yacht og forsvinder stille i horisonten. Willie er mildt sagt ikke begejstret.
Han lægger råd op sammen med Tarrant, som ved hvem der er blevet truet i næste omgang. Det er blandt andre den amerikanske mangemillionær John Dall, som er en af Willie og Modestys bekendte. Garvin overtaler Dall til at udbetale løsesummen, som i dette tilfælde er en halv million dollars i industridiamanter. Ideen er at bruge denne sending til at finde ud af hvordan værdierne egentlig kommer afpresserne i hænde. Alle afleveringer er foregået ved at den betalende anvises en container i et varehus. Containeren er specialkonstrueret og skal sejles ud på åbent hav efter nærmere anvisninger og så sænkes i vandet og efterlades der. Alle tidligere forsøg på at spore containerne er slået fejl.
Nogle dage efter afrejsen fra Sild er Seff og hans folk installeret i en ny base, denne gang på Philippinerne. 32 Moro-krigere og 12 Moro-kvinder sørger for at uvedkommende ikke kommer i nærheden. Både Blaise og Collier har fået indsat en lille dødsampul med cyankalium i skulderen. Hvis Seff eller en af de andre sender et bestemt radiosignal, sørger en lille ladning i ampullen for at pumpe giften ud i og den ramte dør på få sekunder. Blaise er ganske klar over dette og har skjult et barberblad, men hun må vente og håbe på at Garvin kan finde dem. I mellemtiden får hun Collier til at forsøge at file en af tremmerne igennem i den celle, han er anbragt i om natten. Hun har allerede filet en af sine igennem. Hun vil også have ham til at vinde tid for dem og han foreslår derfor Bowker at det vil forbedre Lucifers evne, hvis han slapper af, fx ved at have et forhold til Modesty. Det lykkes både at få Bowker med på ideen og at få Lucifer til at tro på at han selv har fået ideen.
Modesty og Collier har også tid til at gøre sig gode venner med manden Garcia, der træner delfinerne Pluto og Belial. De er blevet fremragende til at hente containere hjem til banden. Kontaktpunktet mellem afpresser og afpressede er altså en delfin.
Mens Modesty og Collier henslæber tilværelsen som fanger hos Seff, har Garvin travlt med at sætte en fælde. Tidligere forsøg med at overvåge containerne er slået fejl, så eneste modifikation er at han har blandet noget farve i en mekanisme til at få beholderen til at holde sig på en bestemt dybde. Så da containeren bliver sat i vandet, er han klar til at følge efter på sikker afstand i en lille sejljolle. Han tager en lille smule udstyr og våben med og har så ellers resten med ombord på skibet, der er en lastdamper Samarkand der er ejet af Cresset Line, der er ejet af John Dall. Skibets besætning er derfor udvidet med et hold tidligere marinesoldater og der er også nogle kasser med udstyr med, som Garvin for en sikkerheds skyld har fået med. Garvin finder øen og Modesty hører også at der er kommet en ny løsesum, som er betalt af John Dall. Det glæder Modesty for hun er ikke i tvivl om at Garvin står bag. Ganske rigtigt opdager hun arabiske skrifttegn i sandet et par dage efter. Hun lægger til gengæld en kort beretning til ham under en sten. Om natten bryder han ind i hendes celle og de udveksler informationer, inden han sniger sig tilbage igen. Desværre støder han på en gammel japansk mine. Men han nåede at fjerne Modestys giftkapsel. Mirakuløst overlever han uden de store skrammer, men Moro-krigerne tager ham til fange og bringer ham til Seff, der bliver meget lidt begejstret for at høre at Garvin har regnet ud at det er Wu Smith i Macao, der er deres hæler. Seff tænker lidt og arrangerer så en duel mellem Willie og Modesty. Han med kniv og hun med pistol. Tilsyneladende rammer han forbi og hun skyder ham i maven, så han ryger baglæns og 6 meter ned på stranden, hvor bølgerne tager ham. Om aftenen kommer Modesty ikke tilbage fra en svømmetur og Seff aktiverer giftampullen. Men Modesty har taget en lang svømmetur og mødes med Garvin. De får samlet en kajak og padler ud og møder John Dalls fragtdamper, der har ligget og ventet i nogle dage.
De lægger planer og får udstyr pakket og tager så afsted om natten med et fly, der dropper dem med faldskærm lige på taget af Seff og kompagnis bygningskompleks. De har knive, en riffel, et par natkikkerter, håndgranater, en bue og sprængstof med. En enkelt vagt ser dem, men han dør hurtigt. Modesty har planer om at redde både Collier og Lucifer, så første stop er at hente Collier og få hans ampul pillet ud. Derefter opsøger hun Lucifer og får ham til at koncentrere sig om at stoppe hende, for det svækker nemlig hans kræfter. Hun slår ham ud og får ham med op på taget, hvor Willie og Collier venter. Egentlig er plan A at få Collier og Lucifer væk uset, men nogle af Moro-krigerne har i mellemtiden fundet faldskærmene, så plan B bliver at nedkæmpe de andre til sidste mand. Og i alt at få slået Seff ihjel, for han er et ondt menneske. Collier er ikke ret modig, men han klarer sig fint alligevel.
Seff bliver hurtigt vækket af skyderiet og trykker på sendeknappen, der aktiverer Colliers ampul, så det er jo godt at den er fjernet. Han får også at vide at både Blaise og Garvin er i spil og det ryster ham noget. Han kan også gætte at det nok ikke varer længe før de får yderligere selskab, så det er bare med at komme væk. Helst med Garvin og Blaise døde. Der bliver tændt ild i huset vha nogle dunke benzin, så taget er lidt usundt at blive på. Et andet forsøg er en gryde søm med en bombe i, men Blaise når at fange den og smide den videre. Hun kvitterer også for den med en håndgranat, så nogle af modstanderne holder i alt fald op med at skyde. Lidt senere bliver Modesty ramt i hovedet og Collier går bersærk og rejser sig op og skyder et bundt modstandere med sin AR-15. Imens har Seff fundet et par revolvere frem til sig selv og Regina. Han bruger sin egen til at skyde og dræbe Bowker, som de ikke regner med at få brug for mere. Jack Wish er nyttig sålænge Modesty ikke er nedkæmpet, men Garcia er også en løs ende, så Regina går ned for at slå ham ihjel.
Imens er Modesty kommet til sig selv igen. Garvin skyder brandprojektiler mod Moro-folkenes både, så i alt fald nogle af dem får travlt med at slukke brandene. Han sprænger også en vandbeholder på taget i stykker, så branden giver en masse røg som de kan dække sig bag. Da de trækker sig ned fra taget, glemmer Collier at tage en riffel med.
Samtidig er Regina nået ned til Garcia og har dræbt ham. Hans delfiner tager uforvarende hævn, for hun har fået foden i en løkke da hun skød og de trækker hende ud i vandet, da skuddet forskrækker dem. Senere kommer Jack Wish og Seff for at lede efter hende. Modesty leder samtidig efter Garcia og derfor dør Wish en hurtig død. Seff når at opdage at Regina er død, men det er Lucifer og ikke Modesty, der afliver ham.
Nu er fjendtlighederne ved at ebbe ud, for fjendens officerer er døde allesammen. John Dalls styrker går i land, hvilket også lægger en dæmper på gemytterne.
Ombord på skibet snakker Steve Collier og John Dall sammen og opdager at de faktisk godt kan holde hinanden ud. John Dall er lidt jaloux på Collier, fordi han var med i kampen. Collier er lidt jaloux på Dall, fordi han har en stærk personlighed og har mange penge. Men her og nu trænger Collier vist bare til at sove et par dage i træk.

Ganske underholdende thriller med sjove bemærkninger og lommefilosofi iblandet. ( )
  bnielsen | Jan 30, 2020 |
This is the book where two of Modesty's lovers become friends, agree that she is boss of herself always, and Modesty shows herself to be far from vanilla in the sack.

Sadly, this does not mean threesome, yay!

Steve Collier is really a splendid character: witty, self-deprecating, vulnerable and O'Donnell uses him deftly to comment on Modesty and Willie. ( )
  veracite | Apr 7, 2013 |
Modesy Blaise is a terribly British crime-fighting super vixen who enjoys a good caper. Wonderfully sixties and full of good home-grown British humour. ( )
  Clurb | Oct 29, 2007 |
Three excellent adventures comprise this book: "The Jericho Caper", a banana-republic caper, introduces another intriguing blind character, a cheerfully cynical artist who has had to switch to sculpture since his blindness. "The Killing Ground" is a short but tightly-scripted tale of a long-planned revenge hunt of Modesty and Willie. "Bad Suki" shows Modesty's abhorrence of drugs, and introduces another fascinating O'Donnell villain. ( )
  burnit99 | Feb 15, 2007 |
I would give all the Modesty Blaise books "10's" just on the basis of my enjoyment of them, but if I try to inject a little objectivity, I must grade this one a little lower than others just on the basis of the lack of a truly excruciating test for Modesty or Willie, or further major insight into their characters or pasts. But it is an extremely well-told story by O'Donnell at the top of his game, and it introduces major new characters Renee Vaubois, and the ever-droll Stephen Collier. The main story of the villain using the psychotically deluded Lucifer to predict natural deaths as part of a protection scam is original and intriguing. ( )
  burnit99 | Feb 14, 2007 |
Visar 5 av 5
inga recensioner | lägg till en recension
Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Viktiga platser
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Priser och utmärkelser
Motto
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
[None]
Dedikation
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
To Jim Holdaway
Inledande ord
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
'I expect my people to be prompt in making their reports,' Seff said musingly.
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska (1)

Lucifer, a paranoid young man, believes that he is Satan and has a remarkable psychic ability to predict death by natural causes. Lucifer's ability is used by Seff's gang to extract ransom from their rich victims. Seff selects the victims and warns them of their impending death; any who do not pay the ransom seemingly dies from natural causes, helped on their way by Seff's executioner, Jack Wish. By what means are the victims being killed? How is the ransom money being collected without trace from under the sea? Modesty's friend, Steve Collier, the renowned psychic researcher, is kidnapped to help Seff but he accidentally blows Modesty's cover as she investigates this mystery. Taken prisoner, Modesty and her faithful lieutenant, Willie Garvin, must escape Seff's island stronghold in the third installment of Peter O'Donnell's best-selling Modesty Blaise series.

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (4.09)
0.5
1
1.5 1
2 1
2.5 2
3 5
3.5 3
4 12
4.5 2
5 17

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 163,225,820 böcker! | Topplisten: Alltid synlig