HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.
Hide this

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

The Silver Mistress (Modesty Blaise) av…
Laddar...

The Silver Mistress (Modesty Blaise) (urspr publ 1973; utgåvan 1986)

av Peter O'Donnell (Författare)

Serier: Modesty Blaise (7)

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygOmnämnanden
244486,298 (4.1)1
While rescuing Tarrant of British Intelligence from the criminal tycoon, Colonel Jim, Modesty and Willie Garvin meet their match in Mrs McTurk, the lady assassin, and Mr Sexton, the world's greatest exponent of unarmed combat. To escape, Modesty must defeat the invincible Mr Sexton in a final confrontation deep underground in the Lancieux caves. Can she survive?… (mer)
Medlem:btelvedal
Titel:The Silver Mistress (Modesty Blaise)
Författare:Peter O'Donnell (Författare)
Info:Tor Books (1986), Edition: 1st Print
Samlingar:Ditt bibliotek
Betyg:
Taggar:Ingen/inga

Verkdetaljer

Kvinna i silver av Peter O'Donnell (1973)

Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

» Se även 1 omnämnande

engelska (3)  danska (1)  Alla språk (4)
Visar 4 av 4
Frankrig, Pyrenæerne, ca 1970
Chef for britisk efterretningstjeneste Sir Gerald Tarrant på 61 år er på vej fra en konference til en velfortjent ferieuge hos Modesty Blaise på kroen L'Auberge du Tarn, da hans chauffør Reilly forråder ham og leder ham i et baghold. Et par hårdkogte falske nonner, Angelica (Angel) og Clare McTurk, venter ved en tilsyneladende punkteret Dormobil og da Reilly holder ind, bliver Tarrant overrumplet og bedøvet. Reilly får fem tusind pund for ulejligheden af en Mr. Sexton, men denne tager pengene igen, slår Reilly ihjel og sender ham og bil ud over kanten og ned i en dyb kløft. I bunden løber en flod, der af og til ikke giver slip på sine ofre, så at Tarrant mangler i bilen vil ikke undre i alvorlig grad. Mr. Sexton har gode øjne og har set at de måske har efterladt et øjenvidne, for på den modsatte side af kløften er en uheldig englænder drattet ned og ligger nu på en klippehylde med en forstuvet arm og en hjernerystelse. Tarrant bliver kørt væk i Dormobilen til aktionens leder Colonel Jim og Sexton overlader det til ham om de skal gøre noget ved englænderen på klippehylden.
Imens er Modesty Blaise blevet underrettet om ulykken og har meldt videre til Tarrants højre hånd, en Jack Fraser. Hun tager ud for at besigtige stedet, finder englænderen, der er ret ung og hedder Quinn og får ham hejst i sikkerhed. På vej ned møder de en sort Citroen med tre skumle mænd i. Modesty uskadeliggør dem, da de gør tegn til at stoppe hendes bil. Hun tager deres papirer, der lyder på Gaston Bourget og Jacques Garat, deres våben og strømfordeleren til deres bil med. (Lederen Servalle får vi ikke navnet på før senere). Senere læsser hun Quinn af ved et privathospital, hun selv har været med til at finansiere og som derfor ikke stiller spørgsmål. Og så kontakter hun ellers Willie Garvin i London. Han er på rekreationsophold ved en af de halvfaste kærester Lady Janet Gillam, som mistede sin mand Walter Gillam og et halvt ben i en bilulykke for nogle år siden. Hun betror Willie at hendes lillesøster Fiona bliver afpresset af nogen, måske en nonne, der ved at hun havde en affære for år tilbage. Beløbet er fast hver måned og er ikke steget. Det er ret præcist hvad hun har råd til at betale uden at blive desperat. Willie taler med Modesty om det og de finder ud af at det er Wu Smith i Macao, der ejer afpresserens bankforbindelse The Novo Banco Previdente e Comercial de Macau. Det tyder på at det er sat i system og voldsomt meget større end bare en enkelt eller to klienter. Modesty og Blaise tager en tur til Macao og bortfører Wu fra hans ellers velbevogtede båd lidt udenfor kysten. (Janet er Willie tak skyldig fordi han eliminerede en bande på tre, der havde tilbudt hende "beskyttelse" af hendes gård. Modesty og Willie er Janet tak skyldig fordi hun via sin far kunne stille et fly til rådighed for dem på et tidspunkt, hvor Modesty var i klemme i et slot i Skotland.)
Imens er Tarrant kommet til sig selv i en celle uden vinduer og han overvejer om det er nu han skal begå selvmord. Han kommer dog på bedre tanker og beslutter sig for at forsøge at vinde tid. Banden, der har kidnappet ham, ledes af "Oberst" Jim Straik. Jim har en tomhjernet, men liderlig lille gås Lucy til kone. Så er der to mænd, Mellish og da Cruz og de to kvinder Angel og Clare foruden en mester i kampsport, den uhyggelige Mr. Sexton, der slår folk ihjel for sportens skyld. Fx bliver de tre mænd, Modesty gav klaps, slået ihjel og begravet under ruinerne af en stenhytte. Bare som en forsikring for at de ikke vil levere et brugbart spor for Modesty.
Den bortførte Wu vågner op i et kinesisk forhørslokale og finder ud af at det er en god taktik at samarbejde totalt for han tror at han er i hænderne på kineserne og en general Wang Shi-Chen. I virkeligheden er det teaterkulisser sat op med venlig bistand af Charlie Wan og Modestys kinesiske tjener Weng. Wu bliver leveret tilbage til Macao i uskadt men rystet tilstand. Han har leveret detaljer om Jim Straik og da Cruz som bagmænd for afpresningsoperationen. Og endda Jims nyeste adresse. Chateau Lancieux i Frankrig tæt ved Pyrenæerne. Blaise og Garvin bevæger sig altså frem mod det sted, hvor Tarrant bliver holdt indespærret og de aner ikke engang at han stadig er i live.
Imens bliver Tarrant udsat for hårdhændet afhøring og der er snart gået en uge.
Henry Quinn vender tilbage efter at have drukket sig fuld og fundet Modestys opholdssted via en journalistven. Han opfører sig ret dumt, men bliver behandlet pænt og næste dag får en snak med Modesty (efter en nat med Modesty) gang i hans hukommelse om hvad der skete med Tarrants bil. Jack Fraser har også fundet ud af at Tarrants chauffør ikke havde helt rent mel i posen. Der tegner sig et billede af at Tarrants bil blev stoppet af et par nonner i en Dormobil og at chaufføren blev slået ihjel og Tarrant bortført. Skumle nonner begynder altså at dukke op i begge sager, så måske er der kun en? Quinn kender området og har udforsket huler og kalkstensgrotter i nærheden af slottet, så både han og Janet kommer med. De lejer sig ind på et lille hotel og forbereder sig på at Modesty og Garvin skal bryde ind i slottet via en gammel affaldsskakt, der munder ud i hulen. De har udrustning med fra England og flyver til en lille lufthavn. Uheldigvis er Oberst Jim en forsigtig mand, så Modestys hus var under overvågning. Det er således ikke nogen overraskelse at Quinn, Janet, Modesty og Garvin er i nærheden. Janet og Quinn bliver lokket i en fælde, taget med til slottet og Sexton piner Janet en smule for at få Quinn til at tale.
Det lykkes fint, så da Modesty og Garvin kravler ind i et kælderrum bliver lyset tændt og Sexton, der virkelig er en mester til kampsport nedkæmper dem på få sekunder. De bliver bedøvet af Mellish og meget grundigt kropsvisiteret inden de bliver smidt i hver sin celle. På grund af pladsmangel er Garvin sammen med Quinn og Janet, mens Modesty er sammen med Tarrant. Willie har slået den ene skulder slemt, men han overdriver skaden og Modesty og han kan kommunikere med tegnsprog og fagter, sålænge det ikke er for åbenlyst.
Næste dag giver Sexton Tarrant en omgang tæsk mere og de bliver allesammen udsat for en demonstration hvor Sexton uden problemer nedkæmper tre japanske sparringspartnere. Modesty provokerer med vilje Sexton, så hun bliver udset til at være den første, der skal dø. Jim har kun brug for Tarrant og kun for oplysninger, der kan bruges til pengeafpresning, så med fire ekstra gidsler, kan han nemt undvære et par stykker bare for at vise at han mener det. Duellen mellem Modesty og Sexton bliver sat til næste morgen og Modesty og Garvin får aftalt en ganske risikabel plan for at få nedkæmpet hele banden ved den lejlighed. Om natten kommer de heldigvis i tanke om at Janet har en benprotese og det lykkes for Garvin at få den skilt ad, så de kan bruge det til at slippe ud af cellen. En af de tre japanske kampsportseksperter, Ito, går vagt og han vil hellere slå Garvin ihjel end at slå alarm. Det ender selvfølgelig med at eksperten dør og Garvin får lukket op for Modestys celle. Der er formentlig alarm på overetagen, så i stedet slipper Garvin, Quinn og Janet ud af et køkkenvindue og skynder sig bort, så hurtigt det nu kan gå, når Janet skal bæres.
Modesty har fået en smule liv i Tarrant ovenpå torturen og de to flygter via kælderrummet og affaldsskakten ned til hulen.
Kort efter opdager Sexton og de andre at fangerne er flygtet. Der er kun en af deres biler, der kan køre for elkablerne er flået ud af de to, som Garvin kunne finde. Jim Straik giver Angel ordre til at slå Lucy ihjel. Hun kvæler Lucy med et stykker klaverstreng "Lucy aka Pop-Eye the Sailorwoman". Sexton afliver til gengæld Angel og opdager Modestys flugtrute, da han vil dumpe ligene ned i skakten. Hun er klar over at hun ikke kan vinde en lige kamp, så hun smider tøjet og får Tarrant til at smøre sig ind i vognsmørelse. Sexton får med lidt besvær alligevel fat i hende, hvorefter hun med vilje lader dem begge dumpe ned i en iskold og meget dyb sø i grotten. Sexton drukner i dybet og for en sikkerheds skyld brækker Modesty også halsen på ham. Efter et lille hvil kravler de ud af hulen og finder et depot med varmt tøj og et par rifler og slår sig ned der.
Nu er Jim, da Cruz, Clare, Mellish, Tokuda og Muro tilbage. Mellish bliver på slottet og de andre 5 tager bilen. I et sving møder de Garvin, der smider en jernbjælke mod dem. Den går gennem Jim Straik og da Cruz og får bilen til at køre ud over kanten.
Undervejs har Jack Fraser mistet tålmodigheden og påkaldt Réné Vaubois. Han og et hold af hans mænd dukker op i en Alouette-3 tide til at kunne tælle ligene og tage sig af Mellish.
En måneds tid senere er Tarrant efter et ophold ved dr Georges Durand og rekreation ved Modesty klar igen. Han forærer hende en lille guldkæde med en charm på af facon som en dåse vognsmørelse. Undervejs har Quinn fået fortalt at han fik forpurret en flykapring men var skyld i tre passagerers død, da en håndgranat gik af. Han har også fået læsset nok af til at ville tage et nyt pilotjob i staterne, så det er indtil videre godt nok.

Meget velturneret udgave af den sædvanlige historie med at Modesty og Willie bliver rodet ind i noget, som de så roder sig ud af igen. Titlen Silver Mistress går på Tarrants beskrivelse af Modesty Blaise, som hun ser ud nøgen og indsmurt i fedt, mens hun kæmper mod Sexton i hulen. "Not even the silver mistress could withstand the golden master." ( )
  bnielsen | Feb 3, 2020 |
Okay, I confess, I have the hots for Modesty Blaise. One doesn’t have to be a fan of Bond or given to retro-superspy kitsch (among the best is ’Forrest DeVoe Jr’s’ Into the Volcano, with its proto-jetski chases and giant hardboiled-human slicer), to become similarly smitten. Blaise is more hip, fun, sexy and mysterious than Bond, and has a more generous, upbeat worldview. With her astonishing gifts of mind and body control, she doesn’t need an armory of gadgets, but delights in using a panoply of exotic hand-held weapons, as does her cockney sidekick Willie Garvin, master of the throwing knife a great sardonic tomcat. In this, her seventh title, she appears to have met her match in Mr. Sexton, the world’s greatest martial artist, but inspiration strikes as she preps for their death match in a cave in the Pyrenees. Modesty strips down and applies grease to every inch of her lovely body, resulting in one of the most memorable fight sequences ever. ( )
  guybrarian | Jul 20, 2007 |
Three fine "Modesty Blaise" stories, illustrated by the able Neville Colvin.The main theme in common through these stories is the depth of Modesty's commitment toward her friends, which is total. One of the best-written strips, adventure or otherwise. ( )
  burnit99 | Feb 15, 2007 |
One of the more enjoyable of the Modesty Blaise novels, not because of complexity of plot (Tarrant is kidnapped and tortured; Modesty sets out to rescue him), but because of the spectacular climactic battle between Modesty and Mr. Sexton, who quite honestly claims to be (and is) the greatest fighter in the world. Also notable for the expanded look at the affection between Modesty and Sir Gerald. ( )
1 rösta burnit99 | Feb 14, 2007 |
Visar 4 av 4
inga recensioner | lägg till en recension

Ingår i serien

Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Viktiga platser
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Priser och utmärkelser
Motto
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
[None]
Dedikation
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
[None]
Inledande ord
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Quinn wondered vaguely if he was going to die for the miserable reason that he had no particular wish to continue living.
Citat
Avslutande ord
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
(Klicka för att visa. Varning: Kan innehålla spoilers.)
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska (1)

While rescuing Tarrant of British Intelligence from the criminal tycoon, Colonel Jim, Modesty and Willie Garvin meet their match in Mrs McTurk, the lady assassin, and Mr Sexton, the world's greatest exponent of unarmed combat. To escape, Modesty must defeat the invincible Mr Sexton in a final confrontation deep underground in the Lancieux caves. Can she survive?

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (4.1)
0.5
1
1.5
2 1
2.5 2
3 7
3.5
4 17
4.5 1
5 16

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 163,150,945 böcker! | Topplisten: Alltid synlig