HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Laddar...

Geschiedenis van de Middeleeuwen

av H. P. H. Jansen

Andra författare: Se under Andra författare.

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygOmnämnanden
893301,432 (3.14)3
In dit overzicht van de algemene geschiedenis der Middeleeuwen komt alles aan de orde wat in het tertiaire onderwijs behandeld wordt. Tegelijk is het echter voor vele andere belangstellenden aantrekkelijk, doordat het op heldere wijze de kennis samenvat die schrijvers van monografieën over speciale onderwerpen bij hun lezers bekend veronderstellen. Naast de algemene geschiedenis en de historische ontwikkeling van de grote buurlanden komt ook de geschiedenis van de Lage Landen uitvoerig ter sprake. (Bron: covertekst)… (mer)
Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

» Se även 3 omnämnanden

Visar 2 av 2
In dit overzicht van de algemene geschiedenis der Middeleeuwen komt alles aan de orde wat in het tertiaire onderwijs behandeld wordt. Tegelijk is het echter voor vele andere belangstellenden aantrekkelijk, doordat het op heldere wijze de kennis samenvat die schrijvers van monografieën over speciale onderwerpen bij hun lezers bekend veronderstellen. Naast de algemene geschiedenis en de historische ontwikkeling van de grote buurlanden komt ook de geschiedenis van de Lage Landen uitvoerig ter sprake. In de nieuwe editie zijn de opzet en het bijzondere karakter van dit inmiddels klassieke boek gehandhaafd. Toegevoegd werden inleidende teksten bij ieder hoofdstuk en een vijftiental kaarten.
Dr. H.P.H. Jansen was tot zijn overlijden in 1985 hoogleraar aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Hij publiceerde bij Het Spectrum ook: Kalendarium, geschiedenis van de Lage Landen in jaartallen. De bewerkers: drs. D.J. Faber is universitair docent middeleeuwse geschiedenis aan de RU Leiden; mevr. drs. J.M. van Marrewijk doceerde daar van 1985 tot 1987 eveneens middeleeuwse geschiedenis. (flaptekst)
  gentcat | Aug 11, 2012 |
Goed als algemeen kader, maar soms opmerkelijke stellingnames vanuit evidentie christelijke beschaving. Late middeleeuwen op een drafje
Intussen lichtelijk verouderd ( )
1 rösta bookomaniac | Aug 7, 2010 |
Visar 2 av 2
inga recensioner | lägg till en recension

» Lägg till fler författare (8 möjliga)

Författarens namnRollTyp av författareVerk?Status
Jansen, H. P. H.primär författarealla utgåvorbekräftat
Faber, D.J.Redaktörmedförfattarevissa utgåvorbekräftat
Marrewijk, J.M.Redaktörmedförfattarevissa utgåvorbekräftat

Ingår i förlagsserien

Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Viktiga platser
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska (1)

In dit overzicht van de algemene geschiedenis der Middeleeuwen komt alles aan de orde wat in het tertiaire onderwijs behandeld wordt. Tegelijk is het echter voor vele andere belangstellenden aantrekkelijk, doordat het op heldere wijze de kennis samenvat die schrijvers van monografieën over speciale onderwerpen bij hun lezers bekend veronderstellen. Naast de algemene geschiedenis en de historische ontwikkeling van de grote buurlanden komt ook de geschiedenis van de Lage Landen uitvoerig ter sprake. (Bron: covertekst)

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (3.14)
0.5
1
1.5
2 3
2.5
3 3
3.5 1
4 4
4.5
5

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 203,241,103 böcker! | Topplisten: Alltid synlig