HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.
Hide this

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

The Secret History of the World av Mark…
Laddar...

The Secret History of the World (urspr publ 2008; utgåvan 2010)

av Mark Booth (Författare)

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygOmnämnanden
8432219,051 (3.17)12
An intellectual tour of the world's lesser-known histories offers a collection of alternate views that are drawn from a premise that history has been recorded from the corrupted perspectives of its victors.
Medlem:XtieHere
Titel:The Secret History of the World
Författare:Mark Booth (Författare)
Info:Harry N. Abrams (2010), Edition: 1, 608 pages
Samlingar:Ditt bibliotek
Betyg:
Taggar:#SocialHistory, #SecretSociety

Verkdetaljer

The Secret History of the World: As Laid Down by the Secret Societies av Mark Booth (2008)

Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

» Se även 12 omnämnanden

Visa 1-5 av 22 (nästa | visa alla)
Not my thing... Not really a history book. Not particularly well written either. You might enjoy if you like mystical info.

Narrator just do-so, kinda sleepy ( )
  marshapetry | Oct 16, 2020 |
I tried to like this book, I really did. Maybe it gets better later, but I can only take so much. I tried to finish it, but the first 100 pages simply follow the same formula over & over:

1) Describe part of human evolution as seen by secret societies.
2) Fail to explain or back up exactly what was just described.
3) Explain how mind-blowing what was just described is.
4) Point out that ancient man perceived the world differently from us and therefore was totally cool with what was just described.
5) Scoff at modern science for making our lives too rigid to allow us to believe what was just described.
6) Rinse
7) Repeat

Perhaps I would have made it through this had the writing been slightly better than a Vampire Hunter D novel, but sadly, no. At least [b:Vampire Hunter D|190361|Obsidian Butterfly (Anita Blake, Vampire Hunter Book 9)|Laurell K. Hamilton|http://photo.goodreads.com/books/1172551780s/190361.jpg|2477403] books have cool things like cyborg horses and giant spiders attacking flying cities--all this book is a somewhat interesting creation story and an author constantly telling me how TRULY AMAZING AND INCREDIBLE it all is.

Guess I'll try reading the next secret society history book that comes out, hopefully by someone who hasn't guzzled the Kool-Aid.
( )
  mr_thrym | Aug 1, 2020 |
The good: a vast collection of interesting facts and ideas

The bad: riven with tenuous reasoning (A is associated with B on one page; three pages later: "A is B"). Really, many, most (?) of the reasoning is like this. The author does not know how to develop a strong idea.

Regardless, an enjoyable stroll through a very interesting garden.

( )
  GirlMeetsTractor | Mar 22, 2020 |
Ik kan niet meer zeggen hoe dit boek ooit in mijn boekenkast is terechtgekomen, maar ik kan wel zeggen dat het er bij deze uit gaat. De "geheime geschiedenis" waarvan sprake is nauwelijks geheim te noemen en als ze niet makkelijk te "ontdekken" is, is ze veelal ontsproten aan het brein van de auteur of de mensen bij wie hij leentjebuur ging spelen. En als ze wél te "ontdekken" valt, valt ze overigens nogal vaak ook heel snel te debunken.

Kan overigens best wezen, zoals Wikipedia beweert (zal de eerste niet zijn die over zichzelf schrijft op Wikipedia), dat dit boek het "most controversial book of the year" was (in 2007, neem ik aan), maar dat was het alleen maar voor de Daily Mail en gazettenpraat is maar gazettenpraat, soms zo ongeveer van hetzelfde niveau als de praat voor de vaak van Jonathan Black (de nom de plume van Mark Booth).

Een bloemlezing:

"Het christendom werd door de Kelten moeiteloos omhelsd, want met zijn historische kennis over het leven en werken van Jezus Christus sloot Patricius aan bij de Keltische kosmische profetie over de terugkeer van de Zonnegod." Echt, die Kelten gaven zonder enig probleem hun voorouderlijk geloof op. Zo'n beetje zoals de inwoners van Mekka hun voorouderlijk geloof opgaven toen Mohammed de stad binnentrok ongetwijfeld ...

"Tijdens deze verbreiding absorbeerden de Arabieren elementen uit het zoroastrisme, boeddhisme, hindoeïsme en de Chinese wetenschappers (zoals de kunst om papier te maken). Zij maakten grote vorderingen in disciplines als astronomie, geneeskunde, natuurkunde en wiskunde en vervingen het onhandige Romeinse cijfersysteem door het Arabische dat wij nu kennen." En ik maar denken dat zo ongeveer iederéén intussen wel wist dat de "Arabische" cijfers niet ontwikkeld zijn in de Arabische wereld, maar in India, zo'n 300 jaar voor Christus. De Arabieren namen die cijfers dus over, meer niet.

"In 1726 voorspelde Jonathan Swift in Gullivers reizen het bestaan en de omloopperioden van de beide manen van Mars, die pas in 1877 zouden worden ontdekt door astronomen die gebruik maakten van telescopen. De ontdekkers, die nu pas zagen hoe accuraat Swift was geweest, gaven ze de namen Phobos en Deimos - vrees en schrik - uit ontzag voor Swifts bovennatuurlijke vermogens." Onzin natuurlijk. Galileo Galilei was de eerste die stelde dat Mars een "tripel form" had, Johannes Kepler volgde hem daarin en had het over de "furieuze tweelingen, zonen van Mars", en Swift liet zich wellicht inspireren door Kepler (hij citeerde ook uit zijn werk). Bovendien waren Swifts "voorspellingen van de omloopperioden en afstanden er toch nog een flink stuk vanaf en volgde hij volgens de meeste astronomen een algemeen argument uit die tijd: als Venus en Mercurius geen satellieten hadden, de aarde één en Jupiter vier (dat werd toén toch gedacht), dan moest Mars er twee hebben. Gezien die nog niet ontdekt waren, moesten ze bovendien relatief dicht tegen Mars staan. Swift deed dus op zijn best een berekende gok.

Als u het echt gek wil, is er bijvoorbeeld dit: "Volgens de geheime geschiedenis was Lenin een reïncarnatie van een hogepriester die terug was gekomen om de wederkomst van de Zonnegod te dwarsbomen. En toen Trotski op de vlucht was voor zijn voormalige kameraden en een goed heenkomen zocht in Mexico-stad, keerde hij in feite terug naar huis."

En dan zijn er ook nog de retorische trucjes van de auteur. Dingen die zo uit het boekje "Hoe overtuig ik mijn lezers ?" komen, zoals: "In een tijdsgewricht waarin de westerse georganiseerde religie voor velen dreigt te worden gereduceerd tot puur formalisme en veel mensen haar als uitgeput en steriel ervaren, is het misschien niet verwonderlijk als iedere [cursivering van de auteur, noot van mij] intelligente man of vrouw vroeg of laat in zijn of haar leven begint na te denken over de grote existentiële vragen: leven en dood en zin en betekenis van de mens en het universum." Wie dat niet doet, wie dus niet bezig is met de dada's van de auteur, die is niet intelligent, en aan die omschrijving wil natuurlijk niémand voldoen. Mag ik echter aannemen dat iedere intelligente mens dat soort dingen doorziet ?

Ik had het ten slotte, in mijn vorige boekbespreking al over weinig accurate vertalingen, maar deze slaat toch wel alles: "Sterker nog, toen Jung een ontmoeting had gehad met Rudolf Steiner, deed hij hem af als een leider aan schizofrenie." Een leider, inderdaad. Ik weet niet of G. Duluc een auteursnaam is, maar de vertaler die er achter schuil gaat, moest zich schamen.

Soit, misschien is die vertaler zo vol van zichzelf als de auteur. Die schrijft op het einde van zijn boek dit: "In dit boek zijn de leringen van de geheime genootschappen voor het eerst blootgesteld aan het daglicht. Veel lezers zullen ze wellicht belachelijk vinden - maar dat doen ze dan tenminste omdat ze nu weten wat ze in werkelijkheid zijn. Andere lezers zullen er een zekere waarheid in bespeuren - ook al zijn ze volstrekt onverenigbaar met de grote wetenschappelijke zekerheden van onze tijd. Dit boek is een visionair soort geschiedschrijving: het beschrijft de geschiedenis zoals ze in de menselijke psyche bewaard is gebleven, een soort droomgeschiedenis, geschreven door adepten die in staat waren om vanuit de stoffelijke dimensie een andere binnen te gaan en daaruit terug te keren. het lijkt allemaal onverenigbaar met het soort geschiedschrijving waarmee we zijn grootgebracht, maar zou het misschien in andere dimensies toch waar zijn ?"

Het antwoord daarop is: uiteraard, in de dimensie die het hoofd van de auteur heet. En - bad pun intended - geloof me, ik ben niet het soort mens dat alleen maar wil aannemen wat hij zelf gezien heeft. Als je je verhaal op redelijke wijze weet te onderbouwen, ga ik daar graag (minstens een stuk) in mee. Maar wat Jonathan Black hier presteert, is massa's mensen die mogelijk zouden meegaan in een soortgelijk verhaal (zij dus die in de eerste plaats aan zo'n boek beginnen) van iets overtuigen waar de tegenstanders van dit soort verhalen al jaren aan werken: dat de auteurs van dit soort boeken volkomen zot zijn. ( )
  Bjorn_Roose | Jun 20, 2019 |
Seriously, what the hell was that?! I wanted to read something different, so while browsing the library the icon on the cover caught my eye. I got the book knowing very well what kind of information it would hold.

When I got home and as I was flipping around, I saw that the author has a section about my religion "Islam", so I read some of the paragraphs and let me tell you this, not only is his information not accurate, without study or resources, but he is a bad author! I know that most of his kind don't respect our belief, I didn't expect any to be truthful, but if someone is interested of the under structure of religions, politics and such, he would hold more respect and knowledge.

I stared reading the book to be honest in my review, and after reaching page 50 I had it with this man. He is unorganized, his thoughts are all over the place, he doesn't stick to the point, so many information are incorrect, and I know this for a fact, our house is filled with books and arguments about such topics. He raised good points but didn't fill anything, he kept promising to tell us about one thing or another in every page but rarely returns to his point.

If this is supposed to be nonfiction, realistic work the author should be ashamed of himself. I will speak for my section at the very least: do your damn research, and read our books, and our holy Quran not your own foreigners views of our belief or Wikipedia! You are a writer for God sake!

I might finish the book but right now I'm not very positive. ( )
1 rösta mrsdanaalbasha | Mar 12, 2016 |
Visa 1-5 av 22 (nästa | visa alla)
Great job author, I really like your writing style. I suggest you join NovelStar’s writing competition, you might be their next big star.
tillagd av AnnasThesia | ändraLibraryThing.com
 
Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Viktiga platser
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Priser och utmärkelser
Motto
Dedikation
Inledande ord
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Intro: 
This is the history of the world that has been taught down the ages in certain secret societies.
Once upon a time there was no time at all.
Citat
Avslutande ord
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
På baksidan citeras
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

An intellectual tour of the world's lesser-known histories offers a collection of alternate views that are drawn from a premise that history has been recorded from the corrupted perspectives of its victors.

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Snabblänkar

Populära omslag

Betyg

Medelbetyg: (3.17)
0.5 2
1 11
1.5 2
2 8
2.5 3
3 20
3.5 4
4 20
4.5
5 16

Tantor Media

En utgåva av denna bok gavs ut av Tantor Media.

» Förlagets informationssida

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 158,012,209 böcker! | Topplisten: Alltid synlig