HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Laddar...

Helligåndens gæster : en Eske Litle-roman

av Martin Jensen

Serier: Eske Litle (2)

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygOmnämnanden
911,985,034 (3.5)1
Kriminalroman. Eske Litle, byfoged i Assens, har mange gøremål som lensherrens repræsentant i en urolig tid. I vinteren 1332 opklarer han endvidere sammen med sin næstkommanderende, Bane, et tredobbelt drab i det lokale klosters sygestue.
Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

» Se även 1 omnämnande

Det er efterhånden nogle år siden, at jeg læste den førsteEske Litle roman. Jeg syntes egentlig meget godt om den, men jeg kom bare aldrig videre med serien. Sådan går det nogle gange, i hvert fald når man er mig.

Nu skulle det være, og det var en god beslutning at tage Helligåndens gæster med hjem fra biblioteket. Scenen er endnu engang Assens under Grevens fejde. Vi er i vinteren 1332, hvor byen er dybfrossen og endnu engang har fået en ny overherre. Eske Litle holder dog fast som foged, og denne gang står han og sergent Bane over for ikke bare ét men tre mord.

De er begået på det herberg / hospital, som Helligåndsbrødrene driver lige uden for bymuren, og der er ikke mange spor at gå efter. Har de tre noget tilfælles? Hvem af dem var det primære offer? Og hvorfor ville nogen vedkommende til livs? Undersøgelsen fører Eske og Bane vidt omkring. Der er stridigheden mellem Reinold, Helligåndshusets præst og sognepræsten Søren. Der er herbergets øvrige gæster, der ikke er, hvad de giver sig ud for at være og måske har haft en finger med i spillet. Og så er der selvfølgelig brødrene i huset. Har de haft utugtige planer med den lille pige?

Litle får lidt efter lidt redt trådene ud. Der sker under indtagelse af en masse flæsk og øl i Stenkælderen, og mens Eske har travlt med at navigere i det lokalpolitiske landskab, hvor den driftige købmand Tammes Jyde er på vej frem, og hvor håndværkerne også kræver at få plads i byens råd. Bag det hele løber rygter om bedrageri, ligesom Eske må balancere mellem elskerinden Thrund og datteren Marte.

Plottet er ikke voldsomt indviklet, men Martin Jensen bygger historien fint op. Hverdagsscenerne fungerer godt. Det bliver ikke så dominerende, at det går ud over fremdriften, men det er med til at give tidsbilledet de detaljer, der skal til for at gøre det levende og nærværende.

Jeg håber ikke, at der går lige så længe, før jeg får læst den næste Litle-roman! ( )
  Henrik_Madsen | May 10, 2014 |
inga recensioner | lägg till en recension

Ingår i serien

Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Viktiga platser
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

Kriminalroman. Eske Litle, byfoged i Assens, har mange gøremål som lensherrens repræsentant i en urolig tid. I vinteren 1332 opklarer han endvidere sammen med sin næstkommanderende, Bane, et tredobbelt drab i det lokale klosters sygestue.

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (3.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5 1
4
4.5
5

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 204,414,080 böcker! | Topplisten: Alltid synlig