HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Laddar...

De 2e Kronieken van de Onlogica (Collectie Arboris Luxe, #23)

av Miguel Angel Prado

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygDiskussioner
1121,719,686 (4.33)Ingen/inga
Tegneserie. I korte episoder udleveres den spanske folkekarakter til latteren ved groteske parodier på småborgerlig aggression, egoisme og had både i ægteskabet, forældre-børn forholdet og ude i samfundet.
Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

Visar 2 av 2
Albummet blev udgivet i 1989, og det består af små historier – typisk fylder de 6-8 sider – om dagligdagens trængsler i Spanien i 1980’erne. De er kærlige kommentarer til særlige sider af den spanske nationalkarakter, og så er de underholdende fortællinger om de misforståelser, der på et øjeblik kan forvandle almindelige hverdagssituationer til det glade vanvid.

Historierne tager typisk udgangspunkt i en situation, som de fleste af os har befundet os i eller i hvert fald kan genkende. Der er f.eks. moderen, der på vegne af sin dovne søn beder hans lærer give ham en bestået karakter, selvom han dybest set ikke har fortjent det. Men situationen bliver lige lidt ud over det sædvanlige, da hun kaster sig på knæ og tårevædet fortæller om faderens kræftsygdom og snarlige død – kun for at bebrejde sønnen, at han ikke spillede bedre med, da de har forladt kontoret og er på vej til den næste lærer, der skal have samme forestilling.

Altså en kærlig og humoristisk skildring af det tætte forhold mellem mødre og deres sønner, der tilsyneladende forkæles og hjælpes på vej langt ud over det rimelige. Det afspejler sig også i historien om en mor, der anklager en blomsterhandler for uterlighed, selvom det er hendes dreng, der opfører sig forfærdeligt. I det hele taget har Prado et stærkt blik for (ældre) kvinders selvretfærdige opførsel. Gang på gang kommer mænd i klemme, når de f.eks. sidder på en bænk, som tre veninder har udset sig som deres, eller når de ikke lige vil bukke og skrabe for en skødehund, der forkæles ud over alle grænser. Ofte ender det korporligt og med sarkastiske ambulancefolk.

Også på andre måder driver Prado hverdagen ud i det vanvittige. Der er f.eks. en stakkels kvinde, der bliver anklaget og dømt for med sit liv at have plagieret handlingen i en i øvrigt ukendt roman. Og der er nyhedsjournalisterne, der dukker op ved et trafikuheld med teaterblod og dyreindvolde for at sikre den rette grad af dramatik til aftennyhederne.

Tegnestilen passer perfekt til de vilde historier og de særlige karakterer i historierne, men albummet bæres først og fremmest af Prados humor og hans blik for at drive hverdagens situationer til deres (u)logiske ekstremer. ( )
  Henrik_Madsen | Aug 1, 2020 |
Indeholder "Hverdagens vanvid", "Hverdagens vanvid", "Lille plante", "Hverdagens vanvid", "Hverdagens vanvid", "Hverdagens vanvid", "De unge har ingen respekt", "Hverdagens vanvid", "Hverdagens vanvid", "Hverdagens vanvid", "Hverdagens vanvid", "For to kilo æbler", "Hverdagens vanvid", "Hverdagens vanvid", "Hverdagens vanvid", "Hverdagens vanvid", "Hverdagens vanvid".

"Hverdagens vanvid" handler om en elev, hvis mor klager sig til højere karakterer.
"Hverdagens vanvid" handler om en mand, der bliver straffet hårdt for en ulovlig parkering.
"Lille plante" handler om bonzai-træer og urimelige kunder.
"Hverdagens vanvid" handler om en kvinde, der bliver anklaget og dømt for at hendes liv krænker en forfatters ophavsret.
"Hverdagens vanvid" handler om en mand, der bliver straffet hårdt for at hente familiens juletræ på uautoriseret vis.
"Hverdagens vanvid" handler om en dreng, der er urimelig ved andre, men selv ender med at blive straffet.
"De unge har ingen respekt" handler om en ung mand, der bliver mobbet af en flok gamle koner, der i det hele taget opfører sig urimeligt.
"Hverdagens vanvid" handler om en mand, der bliver anholdt, fordi han selv laver ting uden at være autoriseret.
"Hverdagens vanvid" handler om en mand, der bliver straffet hårdt, fordi hans kammerat laver sjov med nogle piger.
"Hverdagens vanvid" handler om en fotograf, der bliver straffet hårdt, fordi strømmen til hans lejlighed bliver afbrudt ved en fejl.
"Hverdagens vanvid" handler om tv's iscenesættelse af en trafikulykke, hvor en drageflyver har ramt en flok cyklister.
"For to kilo æbler" handler om en mand, der bliver straffet hårdt, fordi en træls kone snyder foran i supermarkedskøen.
"Hverdagens vanvid" handler om en mand, der bliver straffet hårdt, fordi han vil vide baggrunden for mekanikerregningen.
"Hverdagens vanvid" handler om en kvinde, der er meget trængende mht at blive omtalt i bladene.
"Hverdagens vanvid" handler om en lille hund, Florito, og dens vanvittige ejer, en gammel dame, som overfalder folk uden grund.
"Hverdagens vanvid" handler om Morgade og Barquero, to advokater og deres duel i retten.
"Hverdagens vanvid" handler om en mand, der bliver straffet hårdt, fordi han følger sin tåbelige kones ordre og er skyld i at et par nøgenbadere fjerner sig fra stranden.

Herligt urimelige små episoder, der som regel ender med at en eller anden bliver banket til pulp. ( )
  bnielsen | Jul 28, 2012 |
Visar 2 av 2
inga recensioner | lägg till en recension

Ingår i serien

Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Viktiga platser
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

Tegneserie. I korte episoder udleveres den spanske folkekarakter til latteren ved groteske parodier på småborgerlig aggression, egoisme og had både i ægteskabet, forældre-børn forholdet og ude i samfundet.

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (4.33)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 2
4.5
5 1

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 204,378,591 böcker! | Topplisten: Alltid synlig