HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Laddar...
MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygDiskussioner
421593,188 (4.08)Ingen/inga
Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

Twee minuten stilte (1959).

detectiveroman voor intello's wellicht, hoewel ver voor mijn generatie...., wellicht ja...., maar dan moet je wel liefhebber zijn van een enigmatische, artificieel geconstrueerde plot, en dat met een kinderlijk genoegen tot je nemen ook....pas dan schiet je midden in de roos, meen ik....

Nacht op de kale berg (1961).

Nee, niet Moessorgski, maar een novelle van Karel van het Reve, vreemd amalgaam van een raamvertelling op zijn Boccaciaans, met oplichtersallures à la Laarmans en Boormans......Non-pretentieuze en ontspannende read.....We komen uit Betondorp, niet.....? Tof dat een intello, professor in de slavistiek, ons zo ontspannend kan onderhouden. Male reader, heb je boyscoutsreflexen....?, begin dan maar aan dit boek....., en het einde kan misschien nog een doordenkertje zijn ook.....

Rusland voor beginners. Tien opstellen over literatuur (1962).

Essays over Toergenjev, Tolstoj, Poesjkin, Tsjechov, algemene comparatieve literatuurkritiek, de brand van Moskou (1812) (wie waren het nu alweer, de Fransen of de Russen die de stad in de fik staken?), Goethe en een reis naar Rusland n.a.v. de 75ste verjaardag van het sterven van Toergenjev.
Bijzonder goed gedocumenteerde essays, doorwrocht, geweldig erudiet en comparatief, kortom alles wat men van een uitzonderlijk essayist zoals Karel van het Reve mag verwachten.

Siberisch dagboek (1966).

Instructief en boeiend relaas over vhR's reis met de transsiberische spoorlijn naar het Verre Oosten. Nadruk op Irkoetsk en het Bajkalmeer, 's werelds grootste zoetwatermeer.

Ongebundeld Werk 1959-1968.

Het valt me steeds duidelijker op al lezend in deze reeks korte beschouwingen allerhande dat KvhR een dwarsdenker is, helemaal niet pejoratief bedoeld, maar in de context van "origineel" en "prikkelend". Hoewel sommige van deze stukjes wel reeds het patina van een vervlogen tijd uitstralen, blijven ze lezenswaard, gewoonweg omdat de schrijver zijn redeneringen geweldig goed expliciteert in logisch gestructureerde fragmenten en ze gestaag weet op te bouwen in een "fine-tuned" conversatie met de lezer, uiteenzettingen culminerend in een afgesloten redenering, soms over verschillende pagina's heen..... Wat hem vooral siert is dat hij nooit het banale opzoekt, maar steeds alludeert op uitdagingen en intellectuele voorzetten geeft, hetzij voor slavisten, hetzij "any other business concerned".........Karel van het Reve ontgoochelt nooit als je bereid bent de rit met hem uit te zitten. ( )
  zerkalo. | Aug 18, 2009 |
inga recensioner | lägg till en recension
Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Viktiga platser
Information från den nederländska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (4.08)
0.5
1 1
1.5
2
2.5
3 1
3.5 2
4 1
4.5 2
5 5

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 203,252,604 böcker! | Topplisten: Alltid synlig