HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Laddar...

Det forsvundne testamente : udvalgte Poirothistorier

av Agatha Christie

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygDiskussioner
413,429,302 (4.5)Ingen/inga
Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

Indeholder "Harlekin-mysteriet", "'Vestens Stjerne'", "Tragedien på Marsdon Manor", "Mysteriet i jagthytten", "Det store obligationstyveri", "Det forsvundne testamente", "Smykketyveriet på 'Grand Metropolitan'", "Den italienske adelsmand".

"Harlekin-mysteriet" handler om et mord ved et kostumebal, afholdt i Colossus Hall. Inspektør Japp beder Hercule Poirot om hjælp. Lord Cronshaw er blevet myrdet og miss Coco Courtenay er død af kokainforgiftning. Poirot sporer det hele tilbage til en Davidson, der dygtigt har kamoufleret dødstidspunktet ved at spille samme rolle som lord Cronshaw til kostumeballet.
"'Vestens Stjerne'" handler om skuespillerinden Mary Marvell, der har fået en mægtig stor ædelsten og som også er blevet advaret i anonyme breve om at den skal tilbage til den guddom hvorfra den er stjålet. Alligevel vil hun have diamanten med til lord Yardlys slot Yardly Chase. Lady Yardly har en tilsvarende ædelsten og har også modtaget trusselsbreve. Begge ædelsten bliver stjålet under stor ståhej og Poirot gør tilsyneladende ingenting. Men bag kulisserne har han selvfølgelig styr på alt. Der er kun een diamant og den har Marys mand Gregory B. Rolf presset Lady Yardly til at give ham. Hun arrangerer et "tyveri" og han arrangerer et "tyveri" og vips, er "begge" ædelsten væk, men Poirot giver ham tommelskruerne på, får stenen udleveret og giver den tilbage til Lord Yardly.
"Tragedien på Marsdon Manor" handler om en hr Maltravers, der tegner en stor livsforsikring og kort efter dør. Forsikringsselskabet beder Poirot kigge på det og han afslører at Maltravers kone har skudt ham med en salonriffel på en ret lumsk og beregnende måde.
"Mysteriet i jagthytten" handler om en onkel, der bliver aflivet af nevøens kone for at redde deres økonomi. Poirot er forkølet, så Hastings samler oplysninger ind, men det er ikke nok til at finde fældende beviser mod Roger og Zoe Havering. Forsynet spiller ind og de dør ved en flyulykke.
"Det store obligationstyveri" handler om et tyveri på atlanterhavsdamperen Olympia. En Philip Ridgeway havde ansvaret for papirerne. Poirot afslører at bagmanden er mr Shaw, som har byttet pakken med obligationer allerede i London.
"Det forsvundne testamente" handler om miss Violet March og hendes onkel Andrew. Han er død, men han har kun efterladt hende brugsretten til sin bolig i et år. Ideen er at hvis hun er snedig, så finder hun det rigtige testamente, ellers får hun kun en lille smule. Men hun engagerer Poirot som selvfølgelig finder testamentet, omend Hastings har lidt skrupler over at finde testamentet på den måde.
"Smykketyveriet på 'Grand Metropolitan'" handler om et smykketyveri på et hotel i Brighton. Fru Opalsen bliver bestjålet og Poirot afslører at det er kammertjeneren og stuepigen, der var i ledtog med hinanden. Det bliver afsløret af sjusk for smykkeskrinet har sat et mærke i støvet.
"Den italienske adelsmand" handler om grev Foscatini, der bliver fundet myrdet. Tilsyneladende har tre mænd spist middag sammen med ham, men Poirot fatter mistanke. Han tager kontakt til signor Ascanio og får ham til at fortælle at han havde overladt en stor sum penge til Foscatini om formiddagen som betaling for til gengæld at få nogle kompromitterende papirer udleveret. Poirots finger peger på hushovmesteren Graves og Japp får et tip.

En række småhistorier om Hercule Poirot og Kaptajn Hastings. Historierne er fremragende og tilsat den helt rette knivspids humor ( )
  bnielsen | Dec 20, 2008 |
inga recensioner | lägg till en recension
Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Viktiga platser
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (4.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5 1
5

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 204,500,490 böcker! | Topplisten: Alltid synlig