HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Laddar...

Mens vi taler om djævelen .... : 19 gys

av Alfred Hitchcock (Redaktör)

Andra författare: Robert Bloch (Bidragsgivare), James M. Cain (Bidragsgivare), Miriam Allen deFord (Bidragsgivare), Richard Deming (Bidragsgivare), C. B. Gilford (Bidragsgivare)14 till, Ron Goulart (Bidragsgivare), Patricia Highsmith (Bidragsgivare), Edward Hoch (Bidragsgivare), Helen Nielsen (Bidragsgivare), Patrick O'Keeffe (Bidragsgivare), Donald Olson (Bidragsgivare), A. F. Oreshnik (Bidragsgivare), Arthur Porges (Bidragsgivare), Bill Pronzini (Bidragsgivare), Jack Ritchie (Bidragsgivare), Margery Sharp (Bidragsgivare), Frank Sisk (Bidragsgivare), Henry Slesar (Bidragsgivare), Stephen Wasylyk (Bidragsgivare)

Andra författare: Se under Andra författare.

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygDiskussioner
215,214,938 (4)Ingen/inga
Senast inlagd avbnielsen, Magnifik
Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

Indeholder "Jack Ritchie: Et alibi for makkerpar", "Henry Slesar: Tykkere end vand", "Edward Hoch: Et lig for forligsmanden", "Helen Nielsen: En kvinde savnes", "Robert Bloch: Det dræbende slag på Børsen", "Ron Goulart: Nyt fra drømmeland", "Bill Pronzini: Jeg fatter det ikke", "Frank Sisk: Ti-dollar maskinen", "A. F. Oreshnik: Det er nu noget sjovt noget med hukommelse", "Patricia Highsmith: Et spil med variationer", "G. B. Gilford: Tys-tys, kære samvittighed", "Arthur Porges: Videnskabsmanden og den tidsindstillede bombe", "Richard Deming: Fangeflugt", "Donald Olson: Victor Janeiros dagbog", "Margery Sharp: Det andet trin", "James M. Cain: Spædbarnet i isskabet", "Mariam Allen de Ford: Bare en lille forbrydelse", "Stephen Wasylyk: Trøstpræmien", "Patrick O'Keeffe: Miss Neptun", "Ole Schrøder: Efterskrift".

"Jack Ritchie: Et alibi for makkerpar" handler om onkel Hector, der bliver fundet død. Det ligner et selvmord, men det passer nevøen Ambrose dårligt, så han forsøger at få det til at ligne et mord. Liget bliver opdaget og Ambrose's fætter Clarence's kone Marian kommer til foruden butleren Danvers. Efter lidt forviklinger går det op for Ambrose at det oprindeligt var et mord, der var camoufleret som selvmord og at det nok var Danvers, der gjorde det. Denne tilstår overfor Ambrose og gør det klart at han også har en klemme på Ambrose for han har set Ambrose og Marian sammen. For at få deres alibi til at hænge sammen må Ambrose hellere få lært at spille bridge.
"Henry Slesar: Tykkere end vand" handler om mr Blesker, der kontakter forsvarsadvokaten Vernon Wedge og presser ham til at forsvare sin søn Benjy Blesker, der er under anklage for at have stukket Kenneth Tarcher med en kniv, så han døde af det. Egentlig vil Vernon helst have Benjy til at erklære sig skyldig og så få en nedsat straf, men Benjy hævder sin uskyld og vil ikke være med på en studehandel. Retssagen går dårligt, men på sidstedagen bruger Vernon eksistensen af en bedre test for om der er blod på Benjys kniv til at få en frifindelse. Bagefter vil Vernon teste kniven, men det spolerer den gamle mr Blesker, for han foretrækker tvivlen om Benjys skyld fremfor vished.
"Edward Hoch: Et lig for forligsmanden" handler om Arthur Urah, der fungerer som mægler imellem gangstere. Her er det imellem Tommy Same, der har næsten alle bookmakere i byen og så Frits Rimer, der har den eneste, der mangler. Arthur mægler til fordel for Frits, men det er måske en dødsdom for denne? Det kommer til skyderi og Tommy dør. Tommys kæreste Sally opdager at det var Arthur, der dræbte Tommy, men Arthur fortæller at det hele var bestemt af de store gangsterbosser længe inden mæglingen for Tommy var blevet for høj i hatten.
"Helen Nielsen: En kvinde savnes" handler om Linda Tracy på 19 og gift med Chester Tracy på 40 år. Hun er set tage en taxa en sen aften og er så ellers forsvundet i den blå luft. Manden siger at hun ikke så nogen, men en Leo Manfred og en dr Youngston har hun i alt fald set. Chester anklager Leo og overfalder ham korporligt, så Leo falder over mod et køleskab som går op og ud falder liget af Linda. Det er selvfølgelig Chester, der i jalousi har dræbt hende og forsøgt at skyde skylden over på Leo.
"Robert Bloch: Det dræbende slag på Børsen" handler om Albert Kessler, der indtil for nylig var på kontoret i et vekselererfirma. Han kommer på sporet af en Lon Mariner, der ser ud til altid at have succes med sine investeringer. Han opsporer ham, men det var en dum ide. Lon er bare marionet for en organisation, der har outsourcet insider handler. Organisationen sletter alle spor efter sig blandt andet vha hypnose. Lon bliver likvideret og Albert bliver presset til at overtage hans plads, hvilket jo egentlig var hans drøm fra starten, men nu er det blevet et mareridt.
"Ron Goulart: Nyt fra drømmeland" handler om maleren Andrew Paulin, der har slået en rig pige ihjel sammen med en anden maler Conway. Bagefter slog han Conway ihjel, men nu er der dukket nogle af Conways malerier op med Conway, Paulin og pigen som motiver. Paulin køber billeder op, hvilket han har fint råd til for den rige pige havde 50.000 dollars. Til gengæld kommer han i tanke om at Conway havde en sadistisk udspekuleret væremåde og måske var Conway ikke helt død, da han forlod ham? Paulin finder nogle nye malerier i et øde hus og opdager at malingen stadig er våd.
"Bill Pronzini: Jeg fatter det ikke" handler om en stor, tavs sort mand, der arbejder på et salatgartneri og en dag bruger sin store salatskærekniv til at skære hovedet af ejerens kone mrs Jensen og hendes elsker, mr Carbante. Men fortælleren fatter ikke hvad der kan have fået ham til det.
"Frank Sisk: Ti-dollar maskinen" handler om en stærk tavs ubegavet type kaldet Goliat, som kommer ind på den lokale bar hver aften og drikker præcis 1 øl. Bartenderen Julian TenEayck har et godt øje for sine kunder og en af dem har en "ti-dollar maskine", dvs en fupmaskine, der tilsyneladende kan lave ti-dollars ud af ingenting. Men der står "efterligning" på sedlerne, så det er lovligt nok. Desværre tror Goliat at det er en rigtig pengemaskine, så han slår først maskinens ejer ihjel og derefter bartenderen. Sikke en tåbelig måde at ...
"A. F. Oreshnik: Det er nu noget sjovt noget med hukommelse" handler om en ung mand, der bliver taget op af et lidt ældre par, Jack Gotkind og Ruby Aldiss i foråret 1940. De får ham med lidt forblommede trusler med på en indbrudsturne, men snyder på vægten, når der skal deles. Så han slår dem ihjel. Og synes det er sjovt med hukommelse at det altid er første gang, man gør noget, man husker. Også selv om man så siden har gjort noget hundredevis af gange.
"Patricia Highsmith: Et spil med variationer" handler om en forfatter David Ostrander, gift med Ginnie og med en mandlig sekretær Penn Knowlton. Penn har forelsket sig i Ginnie og det ved David godt. Penn har fortalt om en drøm, hvor han gik tur med en anden mand, der så pludselig forsvandt. Senere går Penn tur sammen med David og David forsvinder. Penn melder det til politiet, der tilbageholder ham. Navnlig fordi Ginnie kaster mistanke på ham. Men næste dag dukker David op igen og lader som om det bare var en spøg. Han tirrer Penn, der stikker ham en. Penn begynder at pakke sin ting sammen, da Ginnie begynder at skrige op om at David er død. Det er rigtigt nok, men det er hende selv, der har stukket ham ned. Desværre for Ginnie har hushjælpen set at hun tørrede fingeraftryk af knivskæftet.
"G. B. Gilford: Tys-tys, kære samvittighed" handler om Jennifer, der kommer til at køre et eller andet ned. Hun overbeviser sig selv om at det nok bare var en stor hund, men plages af samvittighed. Et års tid senere dukker en Danny Korth op. Han har ar over det hele og halter og vil have erstatning. Ikke penge, men et liv. Så han vil flytte ind ved Jennifer og giftes med hende, men det er hendes kæreste Brad ikke begejstret for. De finder ud af at det 'bare' var hans hund, jennifer dræbte og at hans ar og kvæstelser er af ældre dato. Da han er afsløret, tager han afsted igen.
"Arthur Porges: Videnskabsmanden og den tidsindstillede bombe" handler om Horace Coleman, der via et brev fra sin sagfører advarer om at han nu 15 år efter sin død vil hævne at staten er løbet fra en aftale om at bevare hans fars hus som en offentlig institution uden entrebetaling. Huset vil blive sprængt i luften og det er uafvendeligt. En anden videnskabsmand Cyriack Skinner Grey har sympati for Coleman, men vil også gerne redde huset. Han finder ud af at Colemans doktorafhandling var om 17-års cikaderne og får kriminalassistent Trask og hans folk til at lede efter en underjordisk kasse med store mængder dynamit og forbundet med tynde tråde til nogle cikadelarver. De finder kassen og demonterer bomben. Og får forsikringsselskabet til at købe et Fregonard-maleri til Grey.
"Richard Deming: Fangeflugt" handler om Stub Cooley og Belle Hawkins, der laver bankrøverier og mord, indtil de bliver anholdt af en aldersstegen sherif Sam Hakes. Stub rækker efter sin revolver og bliver prompte dræbt. Belle må lade sig anholde, men planlægger en flugt og får den ide at bytte identitet med et vidne, Sandra Blake, der holdes i beskyttelse i arresten. Sandra så tilfældigt i en kikkert at gangsteren Moon Morgan brugte en bilbombe til at slippe af med en anden gangster Little Angie Catella. Sheriffen er kortvarigt ude af arresten, Belle fingerer et epileptisk anfald og får narret medhjælperen Hannah Hakes ind i cellen, hvor hun kvæler hende og myrder Sandra med et enkelt knivstik. Kort efter kommer to betjente fra statsadvokaturen for at hente Sandra og hun følger villigt med dem. Det var dumt for de har selv myrdet de rigtige betjente for at komme til at myrde vidnet Sandra.
"Donald Olson: Victor Janeiros dagbog" handler om antikvarboghandleren Victor Janeiro, der har fået stjålet sin dagbog. En kvinde Beryl Ambrose har fundet den i en skraldespand og prøver at afpresse ham for det der står i dagbogen. Den er pure opspind, men det kan jo også være trælst nok at få frem, så han taler hende efter munden, mens han får hendes datter Sally til at blive interesseret i ham og skaffe dagbogen. Det lykkes kun alt for godt, for pigen skaffer dagbogen, men myrder også moderen på en måde, så han kan hænges op på det.
"Margery Sharp: Det andet trin" handler om James Druten, hvis far var en hård mand og tjente sine mange penge hårdt. En dag begik en gammel kineser selvmord foran ham, fordi datteren var havnet i uføre pgra Druten. Denne klarede frisag ved at ansætte sønnen som kammertjener på meget favorable vilkår. Senere druknede Druten dog ved sin villa tilsyneladende ved et uheld og kammertjeneren Fu Lin sørgede tilsyneladende dybt over ham og skar et kors i klippen, hvor han faldt. Nu er Fu Lins søn, der også hedder Fu Lin tjener for James Druten, men denne er lidt urolig, for Fu Lins søn er god til at kaste med sten og James har set ham ramme en rotte med stor præcision og derefter riste et kors for den. Måske er Fu Lin og sønnen Charles blot ud på at ramme James og hans familie på samme uangribelige måde?
"James M. Cain: Spædbarnet i isskabet" handler om Duke og Lura, der har en tankstation. Duke finder på at de også skal have vildkatte, men måske er det en dårlig ide, for Lura kommer fint ud af med dem, mens Duke ikke kan gå ind i buret uden risiko. En fyr, Wild Bill, kommer og gør kur til Lura, når Duke ikke er der. Lura havde egentlig tænkt sig at stikke af med Bill, men så opdager hun at hun er gravid og holder sig til Duke. De får drengen Ron, men Duke har opdaget det med Bill og er jaloux. Han slipper den store hantiger løs i huset og regner med at den vil tage sig af Lura. Hun klarer tigeren og driller i stedet ham med at han har noget gående med en rødhåret ude i byen. Dum ide, for han skyder hende og ringer til politiet, men tigeren slipper ud og dræber ham, mens huset brænder ned. Lura klarer den og Ron har ligget i isskabet, mens huset brændte, så han klarer den også. Og en dag smutter Lura sammen med Bill.
"Mariam Allen de Ford: Bare en lille forbrydelse" handler om Sam McKimmon, der får tilbage på 20 dollars, selv om han kun betalte med en 2 dollar seddel. Han kan godt bruge pengene, så han holder mund. Senere på dagen bliver Debbie Blair ved kassen fyret, fordi hun mangler 18 dollars i kassen og da hun er prøveløsladt og betaler af på de penge, hun tog fra sit gamle firma, er hun hjælpeløs. Hun bliver fyret og ryger tilbage i fængslet. Ejeren Edwin kommer op at skændes med kæresten Alissa Hastings over behandlingen af Debbie, så det forhold går permanent i vasken. Bestyreren Henry Whitlock kommer tilsvarende op at skændes med sin søn, som tager sit godt tøj og går hen til en kammerat Steve Darnly. Her bliver han smidt ud et par uger efter fordi Steves lillesøster Lucy planter en pose stoffer på hans værelse som hævn for at han ikke var faldet for hendes femten-års-charme. Steve giver Peter et tip om at sælge stoffer, men desværre er det en civil betjent, så Peter havner i fængsel. Alt sammen som følge af en to-dollar seddel!
"Stephen Wasylyk: Trøstpræmien" handler om Miles Hathaway, der er overbetjent og chef for tyveriafdelingen. Han opsøges af en kvindelig forsikringsdetektik, Martha Fletcher, der får ham med ud at kigge på et tyveri af en assemblage 'Masserne' hos en mrs Oser. Men hvorfor er det kun den, der blev hugget og hvorfor lige den? En lidt anløben kunsthandler Clyde Leach har hyret en indbrudstyv Keys Giardan til at hugge det og Miles finder den hos ham. Mrs Oser har en bekendt Rathgen og han har brugt assemblagen til at smugle diamanter i. Miles finder diamanterne. Martha overtaler ham til at sætte en fælde for Rathgen vha diamanterne, men hun har tænkt sig selv at hugge dem, så han stiller i stedet fælden for hende. Miles chef er ligeglad med fangsten, for Miles er bagud med rapporterne. Typisk chef, så Miles kører ned og køber sig et par nye sko som trøstpræmie.
"Patrick O'Keeffe: Miss Neptun" handler om en kvinde, der bliver fisket op i rum sø kun iført undertøj. Da hun er kommet til hægterne igen, er hun høflig, men vil ikke sige sit navn, så kaptajn Raine kalder hende miss Neptun Han udtænker en list for at få hende til at fortælle sandheden, men det var dumt. Hun var blind passager på et andet skib, blev opdaget af en sømand, der som modydelse ville have lidt kærlighed og derfor dræbte hun ham med en hammer. Da hun ville skjule liget, faldt hun over bord. Desværre for kaptajn Raine var det hans egen søn, Freddie Raine, der havde hjulpet den russiske kvinde om bord som blind passager, så det er en pligtforsømmelse, der kan straffes med bøde og frihedsstraf, navnlig da den har ført til tab af liv. Så sønnens karriere vil i bedste fald lide et alvorligt knæk.
"Ole Schrøder: Efterskrift" fortæller en smule om "Mærkelige mr. Hitchcock", dvs Alfred Hitchcock som menneske og som instruktør.

Udmærkede noveller. Miss Neptun er en af de bedre. ( )
  bnielsen | Apr 20, 2013 |
inga recensioner | lägg till en recension

» Lägg till fler författare

Författarens namnRollTyp av författareVerk?Status
Hitchcock, AlfredRedaktörprimär författarealla utgåvorbekräftat
Bloch, RobertBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Cain, James M.Bidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
deFord, Miriam AllenBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Deming, RichardBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Gilford, C. B.Bidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Goulart, RonBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Highsmith, PatriciaBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Hoch, EdwardBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Nielsen, HelenBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
O'Keeffe, PatrickBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Olson, DonaldBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Oreshnik, A. F.Bidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Porges, ArthurBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Pronzini, BillBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Ritchie, JackBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Sharp, MargeryBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Sisk, FrankBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Slesar, HenryBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Wasylyk, StephenBidragsgivaremedförfattarealla utgåvorbekräftat
Schrøder, OleEfterordmedförfattarevissa utgåvorbekräftat
Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Viktiga platser
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 203,191,676 böcker! | Topplisten: Alltid synlig