HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Laddar...

Galerie Onvolmaakt

av Ebele Wybenga

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygDiskussioner
314,093,212 (2)Ingen/inga
Senast inlagd avhansven, Drijntje
Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

Mees Blaeu, twintig jaar oud, weet niet of hij ondernemer wil worden of kunstenaar, dus wordt hij het allebei. Hij verhuurt jongeren voor praatjes over jong zijn. Hij richt het Verbond van Ongenodigden op, een club die zich op slinkse wijze toegang verschaft tot exclusieve feestjes. Bovendien bluft hij zich de kunstwereld in. Hij begint een nieuw soort galerie, in een anti-kraakpand, waar kunst wordt verkocht die nog niet af is. Kunst die evolueert. Kunst die vooral Mees zelf rijk en beroemd moet maken.

Ebele Wybenga: “Het boek is een portret van mijn generatie. Eén van de hoofdstukken beschrijft een dag waarop mijn personage Mees geen e-mail krijgt, niet gebeld wordt, geen sms'jes krijgt en niet benaderd wordt via Hyves of MSN. Daar wordt hij heel nerveus van.”

Ondanks dat Galerie Onvolmaakt Wybenga’s debuutroman is, heeft de jonge schrijver (1987) al genoeg ervaring met schrijven an sich. Vanaf zijn zestiende schreef hij al over imago, merken en reclame voor het online jongerenmagazine Spunk. Tijdens zijn studie rechten in Amsterdam en zijn werk als columnist voor de bladen Adformatie en Bright schreef hij zijn debuut.

Mede dankzij zijn jonge leeftijd weet Wybenga een onmiskenbare leefwereld te schetsen van gefortuneerde twintigers, jongeren vol ambities en dromen, worstelend om zelfstandig en onafhankelijk van hun ouders de wereld te veroveren. Maar dan wel zonder enige luxe die ze van hun ouders krijgen te moeten inleveren. Galerie Onvolmaakt leest vlot weg en is lekker cynisch geschreven. Met name hoofdpersonage Mees weet de wereld om zich heen komisch te observeren, alleen al omdat hij zelf zo enorm zelfverzekerd is. Hierdoor wordt zijn personage echter ook lichtelijk onsympathiek. Het is een jongeman die alles komt aanwaaien en dit, ookal wil hij op eigen benen staan, niet meer dan normaal vindt. Wybenga probeert nog met een laatste twist in het verhaal zijn hoofdpersoon wat ‘echter’ te maken, door een drama in zijn leven te schrijven. De uiteindelijke oplossing voor dit probleem van Mees, is echter net zo onsympathiek en arrogant als uit de rest van het boek blijkt.

Het verhaal is vlot geschreven, met humor en leest dus lekker weg. Maar de onsympathieke personages en het ingewikkelde concept over kunstwerken die nooit helemaal af zijn, weerhouden het verhaal lang te blijven hangen in het geheugen van de lezer. Zeker het onbevredigende einde maakt het een boek dat weliswaar in de boekenkast mag staan, maar waar het bestaan van al snel vergeten wordt. ( )
  Drijntje | Sep 7, 2009 |
inga recensioner | lägg till en recension
Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Viktiga platser
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (2)
0.5
1 1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 203,187,242 böcker! | Topplisten: Alltid synlig