HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Laddar...

Forbrydersker og offentlige fruentimmere 1863-1919

av Anne Cornelius

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygDiskussioner
2Ingen/inga5,265,446 (5)Ingen/inga
Fotografisk billedværk. Kort præsentation af ca. 400 kvindeskæbner hentet fra politiets gamle forbryderalbum med fotoportrætter, synderegister og rettens dom. Over 400 kvindeskæbner fra hele landet er hentet ud af politiets gamle forbryderalbum og præsenteres med portrætter, synderegister og rettens dom. Der findes i udvalget både kvindelige tyve, bedragersker og barnemordere, men også et kapitel med københavnske prostituerede, som blev tvangsregistreret hos politiet med foto. Der er tilstræbt såvel en geografisk som en tidsmæssig spredning i det materiale, som er udvalgt til bogen. Billederne stammer både fra København og fra de større byer på Sjælland og Fyn samt i Jylland. Der er dog også fundet fotografier af kvinder fra landet, i den udstrækning de afsonede i Kvindefængslet på Christianshavn, som husede kvindelige forbrydere fra hele landet. Tidsmæssigt strækker materialet sig fra det allerførste forbryderalbum, der er påbegyndt i 1863 af Københavns Politi, og frem til retsreformen i 1919, hvor politi og retsvæsen blev adskilt. "De tilgængelige oplysninger om de enkelte kvinder er meget forskellige, og derfor varierer billedteksterne i form og indhold. I nogle arkiver er billederne bevaret i protokoller med oplysninger om kvindernes navn, fødested, fødselsdato, forbrydelse og straf m.m., mens der i andre arkiver blot er nedskrevet nødtørftige oplysninger på billedernes bagside. [...] For nogle kvinders vedkommende har det været muligt at give en mindre levnedsbeskrivelse, mens andre kun står omtalt med det stærkt subjektive signalement, som politiet har givet"(fra Forord). Et eksempel: "Ellen Sophie Nielsen. Født 1841 i Sønderup. Indsat til 4 års tugthus i 1896 for tyveri. Døde i fængslet i 1899. Hun var fattiglem på Hjelmsømagle fattiggård og stak af med en sort kjole, to skjorter, et par strømper, en chemise, et par benklæder og et par fjedersko. Hun flakkede rundt i otte dage, før hun blev anholdt. En indledning redegør for en barsk samtid, hvor de kvindelige forbrydere "befandt sig i et ingenmandsland mellem at være et samfundsbestemt, socialt onde og selvforskyldt elendige." Indledningen giver et overblik over sociale forhold for denne del af befolkningen og belyser bl.a. hvor mange kvinder der blev dømt for forbrydelser, politiets indsats og politireformen i 1863, teorier om forbryderskers udseende og adfærd, straffeanstalter og fængselsstraffe, anbringelse af fattige i tvangsarbejdsanstalter for løsgængeri, sædelighedsforbrydelser, hårde straffe for tyveri, lovlig prostitution der krævede politiregistrering, prostituerede og alfonser, politiets praktisering af alfonseri og bordeldrift, mv. Billedværk.… (mer)
Senast inlagd avjacobzink, trisweather
Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

Inga recensioner
inga recensioner | lägg till en recension
Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Viktiga platser
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

Fotografisk billedværk. Kort præsentation af ca. 400 kvindeskæbner hentet fra politiets gamle forbryderalbum med fotoportrætter, synderegister og rettens dom. Over 400 kvindeskæbner fra hele landet er hentet ud af politiets gamle forbryderalbum og præsenteres med portrætter, synderegister og rettens dom. Der findes i udvalget både kvindelige tyve, bedragersker og barnemordere, men også et kapitel med københavnske prostituerede, som blev tvangsregistreret hos politiet med foto. Der er tilstræbt såvel en geografisk som en tidsmæssig spredning i det materiale, som er udvalgt til bogen. Billederne stammer både fra København og fra de større byer på Sjælland og Fyn samt i Jylland. Der er dog også fundet fotografier af kvinder fra landet, i den udstrækning de afsonede i Kvindefængslet på Christianshavn, som husede kvindelige forbrydere fra hele landet. Tidsmæssigt strækker materialet sig fra det allerførste forbryderalbum, der er påbegyndt i 1863 af Københavns Politi, og frem til retsreformen i 1919, hvor politi og retsvæsen blev adskilt. "De tilgængelige oplysninger om de enkelte kvinder er meget forskellige, og derfor varierer billedteksterne i form og indhold. I nogle arkiver er billederne bevaret i protokoller med oplysninger om kvindernes navn, fødested, fødselsdato, forbrydelse og straf m.m., mens der i andre arkiver blot er nedskrevet nødtørftige oplysninger på billedernes bagside. [...] For nogle kvinders vedkommende har det været muligt at give en mindre levnedsbeskrivelse, mens andre kun står omtalt med det stærkt subjektive signalement, som politiet har givet"(fra Forord). Et eksempel: "Ellen Sophie Nielsen. Født 1841 i Sønderup. Indsat til 4 års tugthus i 1896 for tyveri. Døde i fængslet i 1899. Hun var fattiglem på Hjelmsømagle fattiggård og stak af med en sort kjole, to skjorter, et par strømper, en chemise, et par benklæder og et par fjedersko. Hun flakkede rundt i otte dage, før hun blev anholdt. En indledning redegør for en barsk samtid, hvor de kvindelige forbrydere "befandt sig i et ingenmandsland mellem at være et samfundsbestemt, socialt onde og selvforskyldt elendige." Indledningen giver et overblik over sociale forhold for denne del af befolkningen og belyser bl.a. hvor mange kvinder der blev dømt for forbrydelser, politiets indsats og politireformen i 1863, teorier om forbryderskers udseende og adfærd, straffeanstalter og fængselsstraffe, anbringelse af fattige i tvangsarbejdsanstalter for løsgængeri, sædelighedsforbrydelser, hårde straffe for tyveri, lovlig prostitution der krævede politiregistrering, prostituerede og alfonser, politiets praktisering af alfonseri og bordeldrift, mv. Billedværk.

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 205,161,432 böcker! | Topplisten: Alltid synlig