HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Laddar...

Tunu (2009)

av Kim Leine

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygDiskussioner
336730,855 (3.9)Ingen/inga
Den unge sygeplejerske Jesper kommer til en lille bygd i Østgrønland, og gennem et år følges mange af bygdens skæbner.
  1. 00
    Kalak av Kim Leine (2810michael)
  2. 00
    Olive Kitteridge av Elizabeth Strout (2810michael)
    2810michael: Mest pga opbygningen med novelleagtige kapitler, der portrætterer en by og dens personer
Ingen/inga
Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

danska (5)  engelska (1)  Alla språk (6)
Visa 1-5 av 6 (nästa | visa alla)
En lille bygd på østkysten, Grønland, ca 2005
Jesper Waltzer er sygeplejerske og bliver udstationeret i en lille bygd. Bogen er en roman, men de fleste enkelte kapitler kan læses som selvstændige små historier.
Indeholder "1. Spil", "2. På klipperne", "3. Stormen", "4. Korrespondance I", "5. Børn", "6. Skud", "7. Latrindansen", "8. Korrespondance II", "9. Diskutek", "10. Kant", "11. Ord", "12. Brød", "13. Offeret", "14. Fodbold", "15. Forår", "16. Hav", "17. Feber", "18. Extraktion", "19. Grav", "20. Drift", "21. Konsultation.", "22. Korrespondance III", "23. Latter", "24. Korrespondance IV", "25. Finale", "Tak!".

"1. Spil" handler om at spille Olsen med en månedsløn som indsats. Kvinderne er bedst og uden nåde. Sejer Enoksen taber fordi han glemmer at sige Olsen.
"2. På klipperne" handler om Justus og Emanuel, der er fætre og bor sammen. De hoster stygt begge to, men hellere en chance for at skyde en bjørn end en tur på sygehuset. Senere viser det sig at Emanuel har lungekræft.
"3. Stormen" handler om Asser, pedelen, der forlader sit iskolde hus ved stranden under en storm og i stedet passer på skolen i nogle dage. Huset er et dobbelthus og inde ved siden af bor Karina og Stefanus og deres børn. Asser og Karina finder tit sammen, når Stefanus ikke er hjemme. Det er han ikke begejstret over.
"4. Korrespondance I" handler om Jesper, der skriver til søsteren Signe og fortæller at han har fundet sig en ret ung kæreste og at de går i seng sammen. Søsteren råder ham indtrængende til at gøre det forbi med det samme.
"5. Børn" handler om Eleonora, der hverken er ret stor eller ret klog. Hendes mormor synes at hun skal finde sig en mand. Det er hendes søstre dybt uenige i, men det ender alligevel med at hun bliver samlet op af en dansk mand, Jørgen Baunsgård.
"6. Skud" handler om formningslæreren Peter, der tager op til en gammel ruin og bliver skudt på. Vel hjemme laver han en model af det hele.
"7. Latrindansen" handler om lokumstønder og to trackmasters endeligt. Næsten også en lufthavnschefs endeligt.
"8. Korrespondance II" handler om en graviditet udenfor livmoderen. Det koster adskillige liv foruden Jespers humør for pigen Asta har også besøgt hans seng. I første omgang er det dog kæresten Kali, der får skylden og han hænger sig.
"9. Diskutek" handler om Salomon, der indretter en lille biograf/diskotek, så han kan tjene penge til et hus til sig selv og moderen Agnethe.
"10. Kant" handler om Gedion, der er ude at fange sæl og er uopmærksom på vejret i et sekund eller to, så han havner i det iskolde vand og er ved at fryse ihjel.
"11. Ord" handler om Markus, der aldrig siger noget, men i det skjulte er både intelligent og veltalende. Han er forelsket i Eleonora, der er blevet gravid med danskeren Jørgen Baunsgård.
"12. Brød" handler om Marius, der er gift med Elisabeth, der er søster til Eleonora. Han spiller bas sammen med et par brødre, der kommer forbi en enkelt aften for at spille.
"13. Offeret" handler om Ivan, der får en bjælke i hovedet under en storm og dør nogle timer senere. Måske var han blevet reddet, hvis der havde været en neurokirurgisk afdeling i nærheden.
"14. Fodbold" handler om Sara, som Jesper går i seng med af og til. Sara er skrap til at spille fodbold og byens kvindehold vinder som regel.
"15. Forår" handler om Sejer Enoksen, der er godt gift med Sørine, men alligevel går i seng med Justine. På vej fra Justine støder han på Jesper, der er på vej til Justine for at fortælle hende at hun er smittet med HIV.
"16. Hav" handler om læreren Peter og vennen John, der tager på en livsfarlig tur med jolle. De slipper dog fra det uden problemer.
"17. Feber" handler om sygehjælperen Amalie, der tager på hjemmebesøg. Alle vil have penicilin, hvis de er det mindste sløje. Emanuel er kommet til at save en tommeltot af. Emanuel og Justus bliver evakueret med båd. Eleonora bløder, hvilket ikke er gode tegn. Som kulmination på en hård dag for Amalie ligger Agnethe død, da hun vil kigge forbi.
"18. Extraktion" handler om Jochum, der får trukket en tand ud af Jesper, der ikke har den store erfaring med det og derfor bedøver Jochum på kanten af det forsvarlige. Jochum er far til Sara, som er smuttet til et job i byen uden at sige en lyd til Jesper.
"19. Grav" handler om kvindefodboldholdet, der træner, mens graveren Ferdinand er ved at lave en midlertidig grav til Agnethe, Salomons mor. Justine spiller på holdet, velvidende at hun har det godt pgra medicinen mod hendes HIV-infektion.
"20. Drift" handler om Stefanus, der en dag driver til havs, da han ikke har nok benzin på jollen. Han falder stille i søvn og drømmer, mens det bliver koldere og koldere. Stefanus efterlader konen Karina og nogle børn.
"21. Konsultation." handler om Jesper, der knepper sig gennem hele bygdens forsyning af kvindfolk, måske for at glemme Asta og Sara, måske bare for at glemme sig selv. Karina er også lige forbi, fordi Asser ikke er hjemme.
"22. Korrespondance III" handler om emails mellem Jesper og lægen Jens. Lægen får tydelig fornemmelse af at Jesper er ved at få bygdekuller og vælger at indlægge alle Jespers problembørn, plus beordre Jesper til at komme til byen.
"23. Latter" handler om Christoffer og Enok. Christoffer er lærer, men kan ikkel lide børn. Christoffer er også ved at få kuller og det kulminerer da Enok og Marius griner af ham, da han hopper for tidligt fra borde og bliver våd. Christoffers reaktion er så stærk, fordi han i situationen i et kort nu er sikker på at han er på vej til bunds.
"24. Korrespondance IV" handler om at Jesper siger op, fordi han føler lægens beslutning om at indlægge alle problembørnene som en reprimande og tilsidesættelse.
"25. Finale" handler om at få bundet en ende på de løse tråde. Eleonora får en søn, Jørgen er overrasket og stolt, men viger gerne pladsen for den yngre Markus. Jesper er landet på benene igen, men i sidste linie fortæller Karina til Asser at Jesper vist har gjort hende gravid. En af skraldemændene, Apollo, har måske leukæmi og bliver sendt til Danmark for behandling uden at han når at fatte en brik. Emanuel er ved at dø af sin lungekræft og Justus hoster også fælt.
"Tak!" handler om at forfatteren siger tak for lån af bygden og lover at den er tilbageført til sin oprindelige skikkelse.

Fremragende bog og godt skrevet ( )
  bnielsen | Sep 21, 2014 |
I Tunu giver Kim Leine et portræt af et lille grønlandsk samfund, der altid er tæt på livets ekstremer: Naturen og døden, men også livsintensiteten.

Tunu er en fortællekreds, der beretter om et år i en unavngiven bygd med fodboldkampe, voldtægter, kærlighedshistorier, drab, drukneulykker og redninger ? alle livets store og små dramaer. En gribende fortællekreds, der giver indblik i en verden, der er skjult for de fleste her i Danmark.

Jersper, er sygeplejersken fra DK som er den gennemgående i romanen der kommer godt ind under huden på en lang række personer i den lille grønlanske bygd på Østkysten
  impgaard | Jul 28, 2010 |
Endnu engang har jeg læst 'Tunu' af Kim Leine, da jeg skal fortælle om den på mit arbejde på en 'Bogcafé' d. 25 marts i en generalprøve på Lyngby Biblioteks bogcafé-arrangementer, som vil løbe af stablen fra efteråret.
De har også endnu engang været en fornøjelse at læse den, selv om det nu har været i embeds medfør. Jeg har egentlig ikke så meget at tilføje i forhold til min første anmeldelse, så jeg kan ligeså godt henvise til den...

Men se også mit oplæg til bogcaféen: http://bogbrokken.blogspot.com/2010/03/kim-leine-tunu-2009-andet-indlg-pa_25.htm... ( )
  2810michael | Mar 14, 2010 |
Visa 1-5 av 6 (nästa | visa alla)
inga recensioner | lägg till en recension
Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Information från den engelska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Viktiga platser
Information från den nederländska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Dedikation
Inledande ord
Citat
Avslutande ord
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

Den unge sygeplejerske Jesper kommer til en lille bygd i Østgrønland, og gennem et år følges mange af bygdens skæbner.

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (3.9)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 3
3.5 1
4 9
4.5
5 2

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 204,464,016 böcker! | Topplisten: Alltid synlig