HemGrupperDiskuteraMerTidsandan
Sök igenom hela webbplatsen
Denna webbplats använder kakor för att fungera optimalt, analysera användarbeteende och för att visa reklam (om du inte är inloggad). Genom att använda LibraryThing intygar du att du har läst och förstått våra Regler och integritetspolicy. All användning av denna webbplats lyder under dessa regler.

Resultat från Google Book Search

Klicka på en bild för att gå till Google Book Search.

Les Roses de la nuit (French Edition) av…
Laddar...

Les Roses de la nuit (French Edition) (urspr publ 1998; utgåvan 2019)

av Arnaldur Indridason (Författare)

Serier: Inspector Erlendur (2)

MedlemmarRecensionerPopularitetGenomsnittligt betygOmnämnanden
22110120,921 (3.58)10
In einer hellen isländischen Sommernacht wird die Leiche eines jungen Mädchens gefunden. Sie liegt auf dem mit Blumen geschmückten Grab des isländischen Freiheitskämpfers Jón Sigurðsson. Kommissar Erlendur und seine Kollegen von der Kripo Reykjavík finden schnell heraus, dass es sich bei der Toten um eine Drogenabhängige handelt. Warum aber wurde die Leiche gerade auf dieses Grab gelegt? Was sollte mit dieser Inszenierung erreicht werden? Die Ermittlungen erweisen sich als heikel, denn namhafte Persönlichkeiten gehören zum Kreis der Verdächtigen? ... Kommissar Erlendur ermittelt in seinem zweiten Fall.… (mer)
Medlem:natazouf
Titel:Les Roses de la nuit (French Edition)
Författare:Arnaldur Indridason (Författare)
Info:Anne-Marie Métailié (2019)
Samlingar:Ditt bibliotek
Betyg:***1/2
Taggar:policier, Erlendur Sveinsson

Verksinformation

Silent Kill av Arnaldur Indridason (1998)

Laddar...

Gå med i LibraryThing för att få reda på om du skulle tycka om den här boken.

Det finns inga diskussioner på LibraryThing om den här boken.

» Se även 10 omnämnanden

nederländska (5)  engelska (2)  tyska (2)  Alla språk (9)
Visa 1-5 av 9 (nästa | visa alla)
easy in-between read. Not too bad. Not sure if I would recommend it but it kept my reading streak going, which is good enough. ( )
  cwebb | Apr 17, 2023 |
I liked this book. An interesting setting, unusual plot with typical local circumstances.
It kept me reading and made me wonder who did it. At times my imagination had a go and then my stomach turned at the idea what was happening. But: a good read.
If there are books about Erlendur I haven't read yet, I'll return to Iceland & read some more. ( )
  BoekenTrol71 | Apr 6, 2019 |
Een meisje wordt dood gevonden in Reykjavik op het graf van een IJslandse vrijheidsstrijder, afkomstig van Westfjord.Een vrouw, Bergthora, die met een vriend op het kerkhof aanwezig was, heeft een man zien weghollen en waarschuwt de politie. Al snel blijkt dat het meisje zwaar verslaafd was en zichzelf prostitueerde. Inspecteur Erlendur Sveisson, geholpen door zijn twee vaste onderzoekers Elinborg en Sigurdur Oli en zijn verslaafde dochter Eva Lind, komt er al snel achter dat het vermoorde meisje ook banden heeft met de Westfjord, een gebied dat langzamerhand leeg loopt. Veel mensen die werkzaam waren in de visindustrie hebben hun visquota's verkocht aan zakenlieden uit Reykjavik en zijn vervolgens vertrokken naar de grote stad, waar de zakenlieden veel geld hebben gestoken in het bouwen van nieuwe wijken en winkelcentra. Het blijkt goed uit te komen dat mensen van het platteland deze huizen gaan bewonen. Intussen ontrafelt Erlendur langzamerhand allerlei connecties tussen het drugsmilieu en de zakenlieden en ontdekt hij uiteindelijk wie het meisje heeft vermoord. ( )
  Anne51 | Mar 12, 2013 |
Op het graf van de IJslandse onafhankelijksstrijder Jón Sigurðsson wordt het naakte lichaam van een jonge vrouw gevonden dat daar is neergelegd in een zee van bloemen. Aanvankelijk is onbekend om wie het gaat en wat er is gebeurd maar als er hoge concentraties heroine worden gevonden, legt inpsecteur Erlendur een verband met de drugsmilieu. Hij ontdekt een vaag spoor naar de Westfjorden waar de vrouw vandaan lijkt te komen. Ook Jón Sigurðsson is in deze streek geboren. Is er een verband tussen de moord en de Westfjorden en heeft het een speciale betekenis dat de vrouw op dit beroemde graf is gevonden? Erlendur reist samen met zijn collega Sigurður Óli naar de streek om antwoord te vinden op deze en andere vragen. Zij komen terecht in een wereld van drugs en bizarre prostutitie, een wereld die is doorgedrongen tot in het economische establishment van de IJslandse maatschappij.

Grafteken is het tweede boek uit de serie met inspecteur Erlendur. Het is geschreven in 1998 en pas onlangs vertaald. Gebrek aan kwaliteit kan hier niet de reden van zijn geweest lijkt mij want het niet al te lange verhaal is door Arnaldur Indriðason zorgvuldig opgebouwd en hij presenteert het in de mooie en ingetogen verteltrant die zo kenmerkend voor hem is. De personages worden overtuigend en met respect beschreven. Het verhaal kent de nodige psychologische diepgang en maatschappijkritiek gaat Indriðason niet uit de weg. Erlendur is de norse inspecteur die niet alleen op zoek is naar een moordenaar maar die ook een uitgesproken mening heeft over zaken die in IJsland verkeerd zijn; in dit verhaal drugs, prostitutie en een economische maffia die de grenzen van ethisch handelen overschrijdt maar nog net door de mazen van de wet weet te glippen. In zijn persoonlijk leven komen zaken die hij als inspecteru tegenkomt heel dicht bij zijn deur door de manier van leven van zijn twee kinderen. De interactie tussen de drie is ontroerend en intrigerend.

Arnaldur Indriðason bewijst met Grafteken dat hij terecht tot de top van de misdaadliteratuur behoort. Erlendur zal in de latere boeken een verdere en uiterst boeiende ontwikkeling doormaken en de kiem daarvoor is in deze misdaadroman al gelegd. De boeken over Erlendur staan garant voor vele uren leesgenot. ( )
  eagleye50 | Oct 21, 2012 |
Grafteken is vorig jaar verschenen in het Nederlands, maar de auteursrechten voor het IJslandse origineel zijn al in 1998 vastgelegd. Grafteken is daarmee het tweede deel van de serie boeken over de IJslandse detective Erlendur.

Lees verder op deze pagina van mijn boekenblog. ( )
  DitisSuzanne | Aug 4, 2012 |
Visa 1-5 av 9 (nästa | visa alla)
Grafteken, het laatst vertaalde boek van Indridason, is het tweede (uit 1998) rond de melancholieke, ijzersterke politieman Erlendur. Een bekend verschijnsel: de latere delen zijn zo succesvol dat de eerste delen uit de kast worden gehaald. En terecht in dit geval. Inhoud en stijl zijn al indrukwekkend. Mededogen, gedompeld in ijswater; spartelende mensen die elkaar proberen te redden of afmaken.
 

» Lägg till fler författare

Författarens namnRollTyp av författareVerk?Status
Arnaldur Indridasonprimär författarealla utgåvorberäknat
Faber, AdriaanÖversättaremedförfattarevissa utgåvorbekräftat

Ingår i serien

Ingår i förlagsserien

Du måste logga in för att ändra Allmänna fakta.
Mer hjälp finns på hjälpsidan för Allmänna fakta.
Vedertagen titel
Information från den nederländska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Originaltitel
Alternativa titlar
Första utgivningsdatum
Personer/gestalter
Information från den nederländska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Viktiga platser
Information från den nederländska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Viktiga händelser
Relaterade filmer
Motto
Information från den nederländska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Waar hebben de dagen van je leven hun kleur verloren?
En de liederen die door je bloed schoten, van droom naar droom,
waar vielen ze het weer ten prooi,
o kind, dat geloofde
te zijn geboren met in je borst
je eigen eindeloze bron van wonderen!
Waar...?
Uit het gedicht 'Gemis' van Jóhann Jónsson (1896-1932)
Dedikation
Inledande ord
Information från den nederländska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Ze vonden het lichaam op het kerkhof aan de Suðurgata, op het graf van Jón Sigurðsson.
Citat
Avslutande ord
Information från den nederländska sidan med allmänna fakta. Redigera om du vill anpassa till ditt språk.
Särskiljningsnotis
Förlagets redaktörer
På omslaget citeras
Ursprungsspråk
Kanonisk DDC/MDS
Kanonisk LCC

Hänvisningar till detta verk hos externa resurser.

Wikipedia på engelska

Ingen/inga

In einer hellen isländischen Sommernacht wird die Leiche eines jungen Mädchens gefunden. Sie liegt auf dem mit Blumen geschmückten Grab des isländischen Freiheitskämpfers Jón Sigurðsson. Kommissar Erlendur und seine Kollegen von der Kripo Reykjavík finden schnell heraus, dass es sich bei der Toten um eine Drogenabhängige handelt. Warum aber wurde die Leiche gerade auf dieses Grab gelegt? Was sollte mit dieser Inszenierung erreicht werden? Die Ermittlungen erweisen sich als heikel, denn namhafte Persönlichkeiten gehören zum Kreis der Verdächtigen? ... Kommissar Erlendur ermittelt in seinem zweiten Fall.

Inga biblioteksbeskrivningar kunde hittas.

Bokbeskrivning
Haiku-sammanfattning

Pågående diskussioner

Ingen/inga

Populära omslag

Snabblänkar

Betyg

Medelbetyg: (3.58)
0.5
1
1.5
2 3
2.5 2
3 13
3.5 16
4 20
4.5
5 5

Är det här du?

Bli LibraryThing-författare.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Sekretess/Villkor | Hjälp/Vanliga frågor | Blogg | Butik | APIs | TinyCat | Efterlämnade bibliotek | Förhandsrecensenter | Allmänna fakta | 202,661,591 böcker! | Topplisten: Alltid synlig